Moderátoři: smith

Horacio

Uživatel
#5011 - 9. 2. 2022, 08:31
Dnes je takovych webminci, fjicoins a dalsich plny internet. Ale cetl jsem nejake vyjadreni CNB ze se budou snizovat limity kusu na osobu protoze se na sberatele nedostava a ti pak musi platit i 3 nasobky na aukru a jinde.

No jo. Měl jsem poměrně dlouho v České mincovně (od listopadu 2020) rezervovaný 1 kus nové pamětní stokoruny Engliš. Nakonec mi teď napsali, že si můžu tak akorát pastelkami namalovat svoji a rezervaci mi zrušili.

alfonsoalois

Uživatel
#5012 - 9. 2. 2022, 08:44

Platba teď, doručení bude ihned po vyzvednutí z ČNB.

Jsem smluvním partnerem ČNB

Proč někomu platit dopředu, když si to může kdokoliv zarezervovat sám.

pooh

Uživatel
#5013 - 9. 2. 2022, 09:11

alfonsoalois: tipnu si: teď už rezervovat nepůjdou, ani kdybyste si chtěl to smluvní partnerství zřídit

Pan Věroslav Sigmund opravdu na https://www.cnb.cz/cs/bankovky-a-mince/numizmatika/prodej-sberatelskeho-materialu/smluvni-partneri/ je.

ceel@centrum.cz

alfonsoalois

Uživatel
#5014 - 9. 2. 2022, 09:28

Já si beru nostalgicky v Jablonci jubilejní mince ve stříbře. Beru to ve třech kusech i pro dva kolegy. Neobchoduji s tím.
Vždy si to rok předem zarezervuji a mám to jisté. Není s tím problém, dokonce to zdarma posílají. Proto nechápu, proč si zájemci nenajdou na internetu tuto možnost.

Horacio

Uživatel
#5015 - 9. 2. 2022, 09:49

No vidíte to - já ji měl rezervovanou v Jablonci cca rok a půl - a nakonec kulové. :-)

PetrPal

Uživatel
#5016 - 9. 2. 2022, 10:28

Já zase nechápu, proč si to nemůžu koupit u ČNB za běžnou cenu, jako normální člověk a jsem odkázaný na překupníky.

Zřejmě pozůstatek z veksláckých dob.

Akorát, že teď se honosným názvem "smluvní partner" zovou 😆

alfonsoalois

Uživatel
#5017 - 9. 2. 2022, 11:22

Byly doby, kdy jsem v den emise šel stát ráno frontu do banky a koupil jsem stokorunu za 100 Kčs. Později distribuci zajišťovala ČNS na pobočkách. Pokud jsem nebyl členem a neměl zarezervováno, nebo jsem nestál tu frontu, musel jsem později kupovat dráž. Tak to bylo tenkrát a je to i dnes.

rektor

Uživatel
#5018 - 9. 2. 2022, 12:36

alfonsoalois: To je právě dnes problém, můžete být členem čeho chcete, zarezervovat si co chcete, a stejně na vás nemusí dojít řada. Za cenu z ČNB by dnes chtěl nakoupi každý a spekulant si objedná pro sebe 500kusů mince (aby nakonec po pokrácení dostal třeba 100) a ty si prodává podle libosti se ziskem. Poctiví distributoři mincí, kteří objednávájí podle počtu koncových zákazníků, nakonec proto dostanou houby a musí krátít objedávky zákazníků. Podotýkám, že objednávky na materiál z ČNB se uzavírají půl roku dopředu, takže teď se projevují objedávky z loňského léta. Pokud ČNB nezmění pravidla tak se dalšími emisemi, které mám rezervované, loučím. O řešení v podobě transparentního prodeje přímo koncovým sběratelům banka nemá zájem.

alfonsoalois

Uživatel
#5019 - 9. 2. 2022, 13:05

rektor: já popisuji moji zkušenost sběratele, který dál neprodává, dva kusy beru pro kolegy. Odebírám po třech kusech a dostávám je. Ten kdo jich bere více za účelem dalšího prodeje, má zřejmě i jiné nákupní ceny. Stačí se podívat na Aukro týden před emisí a tam je několik 200Kč, nebo 500Kč i když jsou oficiálně dávno vyprodány.

Fidzi

Uživatel
#5020 - 9. 2. 2022, 21:04

Processed coin catalogs 4.068 Auctions / 33.800 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.