Moderátoři: smith
Docela zajímavá mince. Neuměl jsem ji určit, furt jsem hledal v transylvánských ražbach. Až google poradil : nejde o uherskou ražbu, ale holandskou napodobeninu uherského dukátu. Konkrétne provincie Overysel ± 1591.
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Som tu pomerne novy aj ked za dobu co uz pozeram toto forum a zaujimaju ma mince som mohol mat pozhananu aj nejaku urcovaciu literaturu a nie len stale sypat svoje otazky. ( tolko na uvod ako kratke ospravedlnenie )
V nedelu som vykonal slavnostne svoj prvy aukro nakup ( ani to som nebol tak uplne sam lebo tam nemam ucet a musel som instruovat znameho)
A teraz k otazke - velmi ma zaujala ta mala minca dole uprostred a aj ked som nakupoval skor pudovo 🙂 a priznam sa ze ani neviem co presne som vydrazil, len viem ze sa mi velmi paci z nakupu sa tesim a dakujem predavajucemu ze som si mohol sprijemnit vikend
Bol by som velmi vdacny za akykolvek vas komentar k minciam, ktore smeruju ku mne ( na co sa to vlastne tesim a tak ) a pripadne za podnet na literaturu kde si mozem podobne mince ako tu malicku uprostred v spodnom rade pourcovat, lebo mam pocit ze som prave nasiel oblast ktorej sa zacnem zberatelsky venovat.
spominana aukcia- http://aukro.sk/show_item.php?item=1330076355
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
sucky7@seznam.cz
Když jste tady už "docela dlouho", tak nepochopím, proč kupujete něco, co nevíte co je... Ale budiž...
Jinak mince nejsou v zrovna úžasném stavu (tomu odpovídá cena) A podle toho co poznávám a co nepoznávám té literatury bude asi víc... Napovím jen že ten 1/4 kreuzer se dá najít v jednom Novotném... Je to RU František I
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
Dakujem za komentar, RU frantiska spoznavam a katalog novotneho mam k dispozicii. Niekde by som nasiel aj mince Leopolda. Mna vylozene zaujala ta mala minca dolu uprostred. Na starsie mince bez popisu sa pri urcovani nechytam. tam by sa mi zisla poradit nejaka cenovo dostupna ( alebo aspon dostupna ) literatura, som laik a ked pozeram co vsetko ste schopny urcit, tak mi to obcas neda a pisem vam
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Literatura na uhorsky stredovek:
Munzzeichen und Mesterzeichen auf Ungarischen Munzen des Mittelalters 1300-1540 - Artur Pohl
Munzkatalog Ungarn von 1000 bis heute - Lajos Huszar
Magyar Eremhatarozo - Dr. Unger Emil
Corpus Nummorus Hungariae - Dr. Laszlo Rethy
V ostatnim se moc nevyznam, ale rekl bych, ze ten arpadovsky denar ma cenu v nejhorsim pripade 5 euro, takze za 7+2 euro mi to prijde jako vyhodna koupe i pri spatnych stavech.. kazdopadne me taky fascinuje koupe neceho o cem nevim, co to je 🙂
http://aukro.cz/item1343305923_sbirka_minci_leopolda_i_na_270_kusu.html
Je medzi týmito mincami podľa značky niečo veľmi zaujímavé? Pretože cena 150 000,-Kč sa mi pri takých malých nomináloch zdá viac ako prestrelená.
Dalsi odbornik
http://aukro.cz/item1343698615_sbirka_19_stribrnych_minci_podivejte_se.html
Pekna fake kopia toho dolara 1795
Nehovriac,ze lesticka ficala na plne obratky :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.