Moderátoři: smith
tak to je sila 😆 😆 😁
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Co říkáte na tenhle 5 kreuzer, dá se tomu věřit?
vypadá dobře, ale nechápu prodej na aukru a za tak málo...(místo renomované aukce za vyšší cenu)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zajímavé... Na aukru je takováhle stejně asi neprodejná...
bál bych se... 🙄
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
Věřil bych tomu, s prodejcem mám velmi dobré zkušenosti.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
tak uz je tam prihoz 😉
Nevím jestli se něco s mincí nestalo od dob posudku, kde se píše že je v perfektním stavu - ale na 8 hodinách na reverzu (nad písmenem Z ve slově FRANZ) se mi zdá hranka + to na 12 hodinách na aversu je způsobeno ražbou?
Zajíma mne názor zkušenějších na již skončenou [aukc(http://aukro.cz/item1349749841_zlatnik_1705_kb_malkotenti_kontramarka_krasny.html). Kontramarkovaný půltolar malkotentů 1705 KB. V literatuře jsem na zmínku o kontramarkování stříbrných mincí nikde nenarazil. Pro kontramarkování povstalci nebyl ani důvod - stříbrné a zlaté mince odpovídaly hmotnosti i jakosti habsburským ražbám. Kontaktoval jsem tedy prodejce a ten mi vcelku ochotně odpověděl, že o původu mince nic neví, ale že půltolar s kontramarkou se prý prodával na H.D.Rauch 73. aukce 17.-19..2004, položka č.D2554 f.vzgl. vyvolávací cena 800,- Euro (pokud by někdo vlastnil tento katalog a byl ochoten naskenovat mi stránku s touto aukci, byl bych vděčen). Rauch by asi novodobé falzum neprodával. Vycházi mi z toho, že jde o dodatečné (ale ne novodobé) kontramarkování nějakým sběratelem, či Rákocziho fandou. Kontramarka se mi jeví jako z originálního razidla. Nevíte někdo o tom víc ?
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ten 5 krejcar na fotce vypadá spíš jako z hliníku, než stříbra, ale to je způsobený světlem. Možná se mi to zdá, ale na zhruba čtvrtině mince je otřep po obvodu....ale je to zkouška, takže asi nic neobvyklýho.
Každopádně divný je, proč to dal na Aukro na ne na jednu z velkých sálovek třeba teď v prosinci.
Třeba si to rozmyslel později že to chce letos prodat a na sálovku to nestihl dát. Cca 2 měsíce před sálovkou končí příjem materiálu do ní.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.