Moderátoři: smith

milstr

Uživatel
#892 - 27. 1. 2011, 09:29

"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"

jano7B9

Uživatel
#893 - 27. 1. 2011, 09:34

sila 😲

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

tenzor

Moderátor
#894 - 27. 1. 2011, 10:54

milstr: to uz by bylo na trestni oznameni.. kdyby to nebylo za 35 Kc 🙂

Jinak co ty mince z roku 1926? Jsou ty ceny v katalogu tak mimo nebo jsou mimo ti kupujici, kdyz davaji tak 5x vic (budu teda mozna chybne predpokladat ze ten padesatnik je 0/0 protoze narozdil od 5h na nem nevidim na prvni pohled jasne uhozy a skrabance)?

milstr

Uživatel
#895 - 27. 1. 2011, 11:23

tenzor: Na trestní oznámení by to bylo i tak, mě vzniklá škoda může být podstatně větší než 35Kč.
Prodejci jsem napsal a uvidím jestli aukci stáhne, pokud nestáhne sám podstoupím další kroky.

Co se týká těch cen, tak je to samozřejmě úlet. Pokud jsou ale lidé schopní ty peníze za to dát, tak je to jejich věc. Pomalu přemýšlím že na webu místo cen napíšu všude TC, protože to je prostě fakt.

"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"

trava

Uživatel
#896 - 27. 1. 2011, 11:25

Ta cena je jistě u toho 50 hal přehnaná, nicméně tentokrát se platil stav. Někdo chce prostě mince pouze v O/O nebo RL, tak to musí zaplatit. Vloni se prodával párkrát tento 50 hal v krásném stavu za + - 8.000,- Kč, takže o mince ve luxusních stavech roste zájem. Je to jen na základě toho stavu. Např. 50 hal 1925 je taky vcelku hledaný, ten byl nbízen ale v horším stavu a prodal se myslím do 300,- Kč. A o tom to je.

Kucera

Moderátor
#897 - 27. 1. 2011, 12:18

Presne jak pise trava, ceny obeznych minci CSR v top stavech v poslednich letech leti raketove nahoru a netyka se to jenom lepsich rocniku. Jeste ze jsem si jejich valnou vetsinu poridil davno pred lety, dnes by se mi takove sumy platit nechtelo, zvlast kdyz v takove cene mohu mit nejaky pekny stredovek.

rst

Uživatel
#898 - 27. 1. 2011, 12:46
http://aukro.cz/katolog-cenik-minci-v-elektronicke-podobe-pdf-i1432126363.html No to si snad dělá pr..l. 👿 👿

A v čem je problém? Vzhled je sice podobný, ale ceny jsou jiné.

Trutnovak

Uživatel
#899 - 27. 1. 2011, 12:53

Když tu řešíte ceny ČSR mincí v O/O RL a jejich "přehnanou" cenu, řekněte mi kolik jste takových mincí viděli prodávat za posledních několik let na velkých aukcích, případně na Aukru? Cena toho 50h 26 žádný úlet nebyl a pokud milstre víš o těchto mincích na prodej za katalogové ceny, rád je zdvojnásobím a koupím jich 50kusů, ale pochybuju, že víš alespoň o jedné která by byla za katalog k prodeji. Hold rozdíl mezi běžným stavem za 1000,- a touto mincí je patrný. A když už jsme u toho kolik bys byl ochotný dát za tyto mince v RL 20h 25, 33 a 50h 25, 26, 27 ? Katalog? Sám určitě moc dobře víš, že v těchto stavech nejsou téměř k sehnání a hold cena jejich ekluzivitě odpovídá. Rozdíly mezi cenou 1/1 a 0/0(RL) je propastný a proto stále více sběratelů chce mít ve sbírce jen takovéto TOP stavy, které do budoucna porostou na cenách a ne mít sbírku, která se za pár let prodá za to co jsi do toho dal. Sběratelství je sice koníček, ale je to i jistá forma investice, toť můj názor.

Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

tenzor

Moderátor
#900 - 27. 1. 2011, 13:33
Ta cena je jistě u toho 50 hal přehnaná, nicméně tentokrát se platil stav. Někdo chce prostě mince pouze v O/O nebo RL, tak to musí zaplatit. Vloni se prodával párkrát tento 50 hal v krásném stavu za + - 8.000,- Kč, takže o mince ve luxusních stavech roste zájem. Je to jen na základě toho stavu. Např. 50 hal 1925 je taky vcelku hledaný, ten byl nbízen ale v horším stavu a prodal se myslím do 300,- Kč. A o tom to je.

Tak ulet u top stavu bych jeste pochopil, ale ten 5haler prece 0/0 neni.. 🙄

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.