Moderátoři: smith
Ceny sice můžou být jiné, sám jsem je již několikrát měnil, může to být ze starší verze stránek. Nebo prostě ceny upravil dle svého.
To nic nemění na tom že je to evidentně okopírované, přečti si něco o autorském zákonu a duševním vlastnictví.
Pokud by jsi tvorbou něčeho strávil stovky hodin, dělal to pro sběratele zdarma a někdo by ti to okopíroval a prodával to, tak mi chceš říct, že by Ti to bylo jedno?
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"
To tenzor: proč by nebyl ? - já bych možná řekl téměř 0/0, ale jinak má pěknou patinu a je OK. Ty bílé "rysky" jsou na 99% prach na skeneru.
Trutnovak: Jak jsem psal výše, pokud je někdo ochotný za to ty peníze dát, tak je to jeho věc.
Já bych za to ty peníze rozhodně nedal, i když jsem ochoten za kvalitu podstatně připlatit.
Nejsem z těch co musí mít všechno za každou cenu a hned, klidně si pár let počkám než narazím na nějaký opravdu pěkný za rozumnou cenu.
Pokud na žádný nenarazím, tak ho hold mít nebudu. Bohužel nemám peníze na vyhazování a dát za to tyhle peníze si ani nemůžu dovolit.
milstr: Tvé pohnutky plně chápu. Výsledky mé práce jsou např. taky "pouze" nehmotné. Jen jsem chtěl říct, že to nejcennější na cenníku mincí není forma, ale obsah. Sám jsi asi taky strávil většinu času sběrem dat(cen) a jejich vyhodnocením. Naproti tomu je vytvoření tabulek, doplnění nákladů, parametrů a obrázků mincí jednoduchá záležitost, která nezabere moc času.
rst: Právě to ruční vypisování cen, nákladů, popisů atd. je na tom to nejpracnější. Nehledě na to že i spoustu fotek jsem sám dělal (neříkám že všechny) a to taky není hned.
Prostě mě uráží že na tom chce někdo jiný vydělat, kdybych chtěl já sám na tom vydělat tak jsem dávno mohl.
Před cca. rokem mi bylo nabídnuto 50 tisíc za prodej celého webu včetně veškerých autorských práv.
Pro mě má ale hodnotu mnohem větší, je to moje "dítě" o které se už pár let starám.
Trutnovak - podpisujem sa pod Tvoj príspevok (č. 901) Lepšie by som to nenapísal.
Milstr - vytvoriť on-line katalóg a ponúkať ho na webe zdarma je moc chvályhodný počin a určite sú hlavne začiatočníci zaň moc vďačný. Ale Tvoja reakcia na Trutnovakov príspevok je silne ALIBISTICKÁ.
Co je na tom paneboze ALIBISTICKEHO?
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
🙄
Realistický pohľad na momentálnu situáciu v numizmatike. Aspoň čo sa týka novodobých mincí.
Padlo to tu již mnohokrát a každý to zná. Cena mince je tržní a dána tím, kolik kdo chce za ni v danou chvíli dát. Nemá smysl řešit cenu. Každý z nás prostě někdy přeplatil, jenom proto že ji prostě chtěl.
Ten 50h by se mi líbil také a výherci udělal určitě velikou radost, v takové kvalitě jich rozhodně moc není.
Ad milstr: soucítím s Tebou. Když jsi si dal takovou práci a nějaký parazit s z toho dělá kšeft tak to fakt nase**. Už jsem jeje nabonzoval aukru
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.