Moderátoři: smith
Hlavne bez znaleckeho posudku taky.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Tak jsem dal konecne dohromady sve prirustky stredoveke casti sbirky.. bohuzel nektere veci mi stale zustavaji zahadou, kdzytak dam dotazy jeste na urcovani minci 🙂
Mince, ktere jsou tesne pod sebou, jsou na vymenu nebo prodej. Samozrejme ta horsi. Pokud neni jasne, ktera to je, tak neni divu, protoze nekdy to neni jasne ani mne 🙂 Krom toho bych se rad zbavil mince vpravo nahore (arcibiskupstvi Salzburg, Matthaus Lanf von Wellenburg, 1519-1540) a toho nedocisteneho 1/2 feniku. Mozna i zadarmo, kdo vi...
V posledni rade vpravo jsou dve mince, kterymi se chlubit moc nemuzu, kdyz si vzpomenu, kolik jsem za to dal - radsi se neptejte, pripad aukrovskeho silenstvi se nevyhl ani mne.
Na druhem obrazku je jeste pro zajimavost stav nekterych minci pred a po cisteni. Jen u toho 1/2feniku se nepovedlo, je jeste poskozenejsi a stejne zustal nedocisteny..
Obrázky:
Litold Znojemský - C412. Stav nic moc, ale mě jako lokálnímu patriotovi udělal radost 😉
Obrázky:
Grošáci (sběratelé Grošů) jistě poznají
Gros Tournois Ludvíka IX (1226 - 1270)
předloha Pražského Groše.
Udělal jsem si radost. 😁
Obrázky:
😲 😲 😲 Tak tomu říkám si udělat radost.......Jen tak mezi náma...kolik stál?
Fu nadhera 😲 😲
Tak můj nový přírůstek... 😃
Stav se sice může zdát trochu horší, ale i Polívka má ve sbírce stejně špatný(ne-li horší) a již ve sbírkách jako Donebauer, Killian, Maretich a dalších z 19.století byl popisován jako R nebo RR(a to bylo méně sběratelů i méně v muzeích a tedy více dostupného materiálu).
ADAM Z HRADCE 1549-96(nejvyšší purkrabí pražský a český) a jeho manželka KATEŘINA roz. hraběnka Z MONTFORTU - ražen v roce 1595 😉
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Můj nejnovější přírůstek.. hezčí, než jsem čekal 🙂
Obrázky:
Gratulace, je fakt hezkej. 😋 😋
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.