Moderátoři: smith
tenzor napsal/a:
...
A jinak ten Elagabalus v tak krásném stavu na výměnu? To bych se musel zbláznit, revers je téměř dokonalý.
sorry, můj překlep, místo čísla 7. měla být č.8
P.S. mince v odkazu nebyly uměle patinovány, první má pouze na většině plochy původního postříbření(to se ukazuje dost málo, ale z nalezišť v bývalé Jugoslávii z písků, bývají občas vidět) a je focená za umělého světla(proto možná ty odlesky) a druhá nebyla patinována také ani náhodou... 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
jan322: to je pravda, ale když se podívám na denáry č. 2 a 8 (první Septimius Severus a Elagabalus, tak byly deklarované jako 1/1, mohli taky napsat 0/0 nebo -0/0-, jak to udělali u jiných mincí). Takže to neplatí ani v rámci Nummusu všude 🙂
Když jsem si před aukcí prohlížel materiál, tak jsem byl v polovině případů dost překvapený, někdy ale i přijemně.
Dracek: já poznám postříbření 🙂 ... mám taky nějaké antoniniany, kde je dobře dochované, mluvím o tom silném a podezřele rovnoměrném začernění.. ale možná je to jen fotkou.
Já mluvil o hodnocení kvality obecně...oba zmíněné denárky chválím. 😉
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
BTW, když už se bavíme o kráse mincí, co říkáte na položku 578 u aktuální aukce Aurea?
Hezká.....ale osobně bych nekoupil. Není to můj obor a necítím se tam pevný v kramflecích
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Co se týká Faustiny I., tento kousek jsem loni na Sběrateli kupoval u Raucha (tuším za 80€😉 a říkal si, jak je levně koupená, ačkoliv ná drobnou vadu razidla... 😃
(pravda, předtím jsem viděl podobné v zahraničních aukcích snad jen 5x a každá stála vždy několik stovek € i v horším stavu) 😋
Obrázky:
No vidíš a Elagabalus mě stál cca 800 včetně poplatků a nejlepší Septimius kolem 750 🙂 Faustina 460, na Aukru bych za tu cenu koupil leda šrot.
Jinak tahle je samozřejmě pěkná..
Ten lepší Elagabalus a nejlepší Septimius za ty ceny jsou dobrá koupě, ale ta posmrtná Faustina I. je i za těch 460Kč vzhledem ke stavu moc drahá, zejména když se dá stavem velmi pěkná z obou stran pořídit i dnes za cca 700-900Kč !!!
Dracek: a co si myslis napr o tomto kousku, je hodny zarazeni do sbirky?
Obrázky:
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.