Moderátoři: smith
no Archy pěkně ses nám pochlapil, máš to pěkné 😉
no Archy máš se čím chlubit
Díky hoši, fakt si to cením. 😉
Chlapci moc pěkné,gratuluji.
Joj, velmi pěkné.
Jojky, fakt moc pěkný. Rád bych se ještě zeptal za jak dlouho se dá takových výsledků dosáhnout?
To Max: Na koho to bolo adresované? Na mňa, alebo na Robbieho?
Archy: Řekl bych, že na oba 🙂
Max: Co se týče měďáků a stříbrňáků, záleží kde kupuješ, kolik znáš numismatiků, kolik máš peněz a jak moc vzácné kousky kupuješ a hlavně v jakém stavu. Já mám nevýhodu že beru jen ty perfektní. A když koupím mincí více, stejně z nich vyberu jen ty nejhezčí a zbytek prodám symbolicky dále. Nevýhodou je, že málokdy se lehce poškoditelné mince oběhem (např. ty měděné) vyskytují v bezvadném stavu, bez rysek, bez hranek a bez chyb. Ta moje hromádka se dávala dohromady zhruba třičtvrtě roku a dále pokračuje. Pokud se jedná o minci měděnou vzácnou - tam může trvat velmi dlouho, než se narazí na nějakou v opravdu sbírkovém stavu. Viz. třeba ten zmiňovaný tří krejcárek 1799...
(Radku promiň)
Jano: To bylo hodně optimistické 🙂
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
no ono to není zase moc k smíchu, jeden kolega (mimochodem také hledač), který sbíral RU a měl FJI takřka kompletního, dostal jednou nabídku od nějakého zazobance, který se rozhodl sbírat mince a dal takovou nabídku, která se prý neodmítá. no a tak mu to celé prodal! zbohatlík měl kompletní sbírku a nemusel se zatěžovat těmi příjemnými zážitky, které v nás obyčejných smrtelnících vyvolávají jednotlivě přibylé kousky do sbírky ... a kolega nejspíš začal opět od začátku 😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.