Moderátoři: smith
Zaregistrován
23. 6. 2007
To Aurelian : Pokud by to bylo možné, měl bych zájem o fotky kontramarek. I těch falešných. Rád bych je doplnil do své databáze. Jelikož se mi zatím nedaří legální cestou dostat k fotkám kontramarek, musel jsem si je všechny překreslit. 😞 Ale to není ono. Fotky by byly jistě použitelnější.
Samozřejmě bych byl vděčný i za jakékoliv další informace ke kontramarkám.
Pokud by jste mi chtěl nějaké informace poskytnout, najdete moji mailovou adresu v odkazu. Děkuji.
Zaregistrován
22. 4. 2007
Máte mít popelku z Rakouska Uherska nebo možná z první republiky, nevím neumím německy a tam se to plato vejde nachlup přesně 🙂
Zaregistrován
10. 2. 2008
[
[
Zdravím všechny, koho to zajímá. Zatím to nemám vše zpracované jak bych si přál, tak jsem alespoň nafotil tyto dvě kontamarky k porovnání s padělky. Pro zajímavost, kontramarka Ambergu existuje v 11 variantách (viz. Krusy - Gegenstempel auf Münzen des Spätmittelalters), někdy jsou to změny nepatrné, zde zobrazené mají routy směřující na obě strany, jinak rozdíl je v jiné kresbě a celkově falešná kontramarka působí moc moderně. Navíc jsou vždy falza ražená moc pěkně, u pravých rána většinou směřuje trochu zešikma, méně již kolmo, je použito značné rány a mince je deformovaná, část materiálu je vytlačena momo obraz kontramarky.
[
[
Detaily kontramarek zleva - již pouhým okem viditelný padělek Ambergu, jak píše patason poznávací znamení šrafování v routech, druhý a třetí detail jsou pravé kontramarky, čtvrtá a páta moderní falzum pro porovnání, opět dost markatní rytecký rozdíl i a mělká ražba.
Pro patasona, nejsem nástrojář ani odborník na ražbu, ale moc bych pochyboval, že plastové razidlo napodobí razidlo kovové. Kdyby to tak bylo, tak už máme problém, ale tyto naivní pokusy zatím jsou nebezpečné pouze pro neznalé. Byl bych rád, kdyby to tak i zůstalo.
Zaregistrován
26. 7. 2007
moooc zaujimave 😉
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
9. 7. 2007
To Aurelian: No, přesvědčovat vás nebudu... každopádně já opravdu nemám 100% jistotu u kontramarek, které bych si sám nenašel (a to by ještě muselo být bez náznaku podezření, že mi je tam někdo před hledáním narafičil) a tak je nesbírám...
Zaregistrován
16. 2. 2007
Tak co kluci, to už jste si tak dlouho nic pěkného nekoupili?
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Zaregistrován
12. 10. 2007
To Robie: Teda sice nejsem kluk,ale snad ti tonevadí,něčím bych se pochlubila, obohatila jsem si sbírku o tři nové kousky drobáčků Ludvíka.
http://klasika.ukazto.com/?img=2514265,Ludvk.jpg
http://klasika.ukazto.com/?img=2514266,ludvikcernyp.jpg
Zaregistrován
7. 10. 2006
no michaelo takové bullshit fotky? 😃
Zaregistrován
29. 8. 2007
tak dnes sa mi podarilo na burze získať tento celkom pekný soľnohradský groš 🙂
[
Zaregistrován
23. 10. 2006
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.