Moderátoři: smith
Myslel jsem, ze numismatici jsou vetsinou suchari, ale dat si na medaili nahatou surfarku je super!
Antiku již sice nesbírám, ale koupi levného denáru Caesara jako historickou zajímavost jsem neodolal (a pěkného přeplácet nehodlám) 🙂
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
I v teto zachovalosti, proc ne...
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Ja myslim, ze vypada fajn (a jestli jsi ho mel za rozumne penize, tak to je pak jeste lepsi 🙂
Tovy: Opravdu pěkný dnes už stojí mooóc peněz a když obcas vidím jaké šroty lidi koupí jen pro jeho jméno za jaké ceny... No pokud by tě zajímal, zkus nabídnout (tolik na něm zase nelpím, třeba vyměknu a koupím si raději případně za získané peníze nějaký početňáček do sbírky) 2002martin@seznam.cz 🙂
Caesar sel v poslednich letech ponekud dolu 🙂 Hodne spatne stavy jako tenhle jdou koupit i pod 1500, slusne se daji bez problemu do 5000 a za sbirkovy uz 20 000 jako pred par lety skoro nikdo nedostane. Uz jsem videl aukce, kde sel draz Marcus Antonius, ktery je pritom rozhodne beznejsi.
Pravda, slon je hledanejsi typ 🙂
No tolik to pravidelně nesleduji, ale totální šroty chodily před pár měsíci na ebay za 50-70€ a takové jako můj za cca 80-150€, slušnější kolem 250-350€. A sehnat trochu slušný u nás pod cca 6-7000Kč bylo také spíše sci-fi bez ohledu na typ.
Caesar je typický případ toho, kdy asi relativně ne tak vzácná mince stojí hodně jen pro to, že jejího vydavatele zná z dějin asi každý druhý člověk a proto je o něj stále výrazný zájem jak u nás, tak v cizině (u laiků i sběratelů). 🙂
Hm, můj stál cca 3500 (Kč, na sálové aukci) a i když to není sbírkový stav, šrot rozhodně také ne.
Jméno dělá velkou část ceny mince i teď, akorát to šílenství, které svého času vyhnalo ceny sbírkových až k 1000 EUR nebo šrotových přes 100 EUR, už poněkud opadlo.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.