Moderátoři: smith
Hezký přírůstek. Zajímavě řešená medaile.
dovolim si sem pridat dle meho nazoru jednu z nejkrasnejsich grosovych razeb vubec - gros mesta Methy (Metz). razba je z 15. stoleti, hmotnost 2,76 g. na aversu je klecici sv. Stepan mezi dvema znaky, nad nim zehnajici ruka a opis SSTEPhPROThOM. na reversu kriz mezi jehoz rameny jsou peticipe hvezdy, vnitrni opis GROSSVSMETE, vnejsi opis zacina znakem mesta, nasleduje: BNDICTV°SIT:nOME°DNI°nRI°IhV°XPI°
Obrázky:
Túto mincu vidím prvýkrát a máš recht, je to krásna vecička...gratulujem 🙂
úžasná minca, gratulujem, dobrý výber
Souhlasím, opravdu nádherná ukázka vrcholně-gotického umění.
Opravdu krasna mince. Pokud ti rika pane tak gratulace.
Jinak v tech Metach meli i jine hezke mince - napriklad toto, razba biskupa z Met jmenem Thierry V de Boppard (1365-1384) - tedy kratce pred vyse uvedenym grosem.
http://www.moneymuseum.com/moneymuseum/coins/search/coin3.jsp?i=1&t=Metz&pi=0&ps=10
dekuji vsem, ano, udelal jsem si radost. o te minci se stojicim zehnajicim biskupem vim, libi se mi take, krasna prace. no treba se taky jednou zadari.
Krása.Gratuluji.
Poslední dobou jsem nakupoval spíš knížky, ale tohle je pár mých posledních kousků. Prosím odborníky na Uhry o případnou kontrolu údajů.
1) Albrecht V. denár, mincovna Košice, Konrád Polner, Pohl 127-10
2) Albrecht V. , moravský haléř ( ne peníz ) s orlicí, mincovna asi Brno, Sejb.93
3) Vladislav I. Jagellonský, denár, mincovna Veszprém, Pohl 140-7
4) Uherská napodobenina Vídeňského feniku Přemysla II. Otakara, originál Koch B168, napodobenina Koch XV. Jedná se o měděnou minci, která je pravděpodobně pocínována. Naštěstí ji nikdo nečistil, takže pocínování je téměř úplné.
Mrňouskové, ale potěšej. 😆
Obrázky:
Pěkné.Kolik váží ten haléř?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.