Moderátoři: smith
pro Dracek
Zajímavá medaile. Podle jakého klíče vybíráš? Já podle toho, co mi padne do oka a můžu zaplatit od medailí FJI
přes naše medaile (výjimečně i jiné).
taho: Většinou se snažím kupovat z dostupného co se mi líbí z našeho území, ideálně okolí bydliště a samozřejmě podle financí. Má sbírka,dá-li se tomu tak u těch pár medailí vůbec říkat, není velká a většinou kupuji spíše jen ty do roku 1918(opravdu vzácně do 193😎. U ciziny je nakupuji opravdu velmi málo, ale tento měsíc jsem neodolal 5 pěkným většinou neurčeným Ag medailím (jednu ještě musím určit), které vydal Muhammad Rezá Šáh Pahlaví, z toho dvě cca v tolarové velikosti a některé jsou společné s jeho třetí manželkou Farah.
Třeba zde na první krátce po rozvodu s druhou manželkou sám a na další několik let poté již s novou třetí ženou.
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
tentokrat skutecne cileny ulovek, zadna nouzovka a tim padem i jedno z mych splnenych grosovych prani:
Friedrich I. der Siegreiche (Fridrich Vitezny, 1449-1476), bily fenik (weißpfennig, albus, tez rheinischer groschen) bez letopoctu, razeno (1454-1476), Falc, kurfirstvi Poryni-Falc (Rheinland-Pfalz), acharach](http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&sqi=2&ved=0CD8QFjAA&url=http://en.wikipedia.org/wiki/Bacharach&ei=IP0gUo3RN4e0tAa3n4CQDw&usg=AFQjCNHk8ZD1emYWRZH8exVoiR_Bh2aoSg&bvm=bv.51495398,d.Yms). Memmesheimer 2160.
Svaty Petr pred oltarem, Falc-Bavorsky stit mezi stity Mohuce (Mainz), Kolina (Köln) a Treviru (Trier)
stal me sice jako slusny prazsky gros, ale ruku na srdce, je to prijemna zmena 😈 😈 😈
Obrázky:
No blahopřeji, mince jako taková se sice ukazuje často, ale v tomto stavu se moc nevidí. 😉
dik, cihal jsem v tomto pripade prave na trochu lepsi stav, protoze obdivuju propracovanost tech drobnych detailu a tu gotickou krasu 🙂
Gratulujem, fakt krásne prepracované detaily, určite mu nájdeš čestné miesto v zbierke grošového obdobia.
dekuji, ano, mel uz pomerne dlouho udelanou rezervacku 😁 😁 😁
Krasavec, ta gotika na mne dejchla až k PC 😃 😃 😃
krásná gotická mince tomu se vyrovnají co se týče Střední Evropy jenom Uherské Groše ze 14.století 😉
alarich: omyl, v německé oblasti odkud mince pochází je podobně krásných mincí celkem dost, jen nejsou vždy levné...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.