Moderátoři: smith
Jé a já na něj ouplně zapomněl 🙄 Také jsem chtěl jít do něj... 😁
tak dnes se pochlubim levnou a obycejnou minci, myslim ale, ze v celkem slusnem stavu (byvaji horsi) - cimz se mi zase malicko rozsirila grosovina a cimz se ukazuje, ze potesit muze i obyc vec.
Obrázky:
Oli pěkná věc, Ty haléře jsou stejný. Kdo jste vyhrál dneska ty saské groše, tak gratuluju.
greggy dik, hlavne ten druhy byl slusny, ale nekdo si tam dost nalozil, takze jsem to vzdal a musim si pockat na lepsi cenu
Pěkně vyražený kousek nebývá zase tak častý 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
V sobotní aukci se mi nezadařilo, tak jsem si včera udělal zase jednou radost jinde. 😋
Tyrolsko, hrabství
Meinhard II. (1271-1295)
Adlergroschen (zwanziger) b.l.
22mm / 1,55g
Av: ME - IN - AR - DVS, dvojtý kříž
Rv.: +COMES zn. TIROL, orlice
Mincovna Meran
podobný Saurma 814 (obr.341)
Slušně vyražený na neokrájeném širokém střížku se ukazuje opravdu vzácně, tak potěšil. 🙂
Obrázky:
To je pěkná věc, takový předěl v mincovnictví mezi románským a gotickým obdobím.
dik za pochvalu toho polaka - cena byla celkem prijemna, pokud se nepletu, prisel mne na 25 eur, coz mi nebylo lito dat. videl jsem i par kusu za 17 eur, o trochu horsi, ale kdo si chce na ukazku poridit, stale to byly 10x rozumnejsi stavy, nez tytez rocniky grosu Ferdinanda I. 😉
nicmene ja si radeji 8 euro v tomto pripade priplatil, na rocniky a varianty je sbirat neminim, tak jsem chtel rozumne hezky.
jinak na "adlergros" jsem koukal i v nabidce sobotni aukce, ale prednost jsem dal jinym polozkam (nicmene jsem az na jednu stejne neuspel). prezentovana mince je pekna a verim, ze potesila. hezky kousek.
Oliver: toto není ten kus ze sobotní aukce, ten byl okrájený, prohnutý, nedoražený a také úroveň zpracování obrazu rytcem razidla byla výrazně horší...
Jinak díky, opravdu potěšil, řekl bych jedna z nejhezčích ražeb tohoto období v oblasti širší střední Evropy, navíc i s vazbou na Čechy neb syn vydavatele u nás také "panoval"... 🙂
jinak cena zaplacená za "poláka" vzhledem ke stavu dobrá 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.