Moderátoři: smith

oliver

Moderátor
#4121 - 5. 9. 2013, 13:20

🙂 jsem rad, ze ho ma nekdo, koho znam

krokodill

Uživatel
#4122 - 5. 9. 2013, 15:45

Jé a já na něj ouplně zapomněl 🙄 Také jsem chtěl jít do něj... 😁

oliver

Moderátor
#4123 - 7. 9. 2013, 22:05

tak dnes se pochlubim levnou a obycejnou minci, myslim ale, ze v celkem slusnem stavu (byvaji horsi) - cimz se mi zase malicko rozsirila grosovina a cimz se ukazuje, ze potesit muze i obyc vec.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

pavelgregor

Moderátor
#4124 - 7. 9. 2013, 22:52

Oli pěkná věc, Ty haléře jsou stejný. Kdo jste vyhrál dneska ty saské groše, tak gratuluju.

oliver

Moderátor
#4125 - 7. 9. 2013, 23:02

greggy dik, hlavne ten druhy byl slusny, ale nekdo si tam dost nalozil, takze jsem to vzdal a musim si pockat na lepsi cenu

Dracek

Uživatel
#4126 - 17. 9. 2013, 15:11
tak dnes se pochlubim levnou a obycejnou minci, myslim ale, ze v celkem slusnem stavu (byvaji horsi) - cimz se mi zase malicko rozsirila grosovina a cimz se ukazuje, ze potesit muze i obyc vec. Obrázky: ...

Pěkně vyražený kousek nebývá zase tak častý 🙂

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Dracek

Uživatel
#4127 - 17. 9. 2013, 15:15

V sobotní aukci se mi nezadařilo, tak jsem si včera udělal zase jednou radost jinde. 😋

Tyrolsko, hrabství
Meinhard II. (1271-1295)
Adlergroschen (zwanziger) b.l.
22mm / 1,55g
Av: ME - IN - AR - DVS, dvojtý kříž
Rv.: +COMES zn. TIROL, orlice
Mincovna Meran
podobný Saurma 814 (obr.341)

Slušně vyražený na neokrájeném širokém střížku se ukazuje opravdu vzácně, tak potěšil. 🙂

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Hurley

Uživatel
#4128 - 17. 9. 2013, 15:23

To je pěkná věc, takový předěl v mincovnictví mezi románským a gotickým obdobím.

oliver

Moderátor
#4129 - 17. 9. 2013, 16:05

dik za pochvalu toho polaka - cena byla celkem prijemna, pokud se nepletu, prisel mne na 25 eur, coz mi nebylo lito dat. videl jsem i par kusu za 17 eur, o trochu horsi, ale kdo si chce na ukazku poridit, stale to byly 10x rozumnejsi stavy, nez tytez rocniky grosu Ferdinanda I. 😉

nicmene ja si radeji 8 euro v tomto pripade priplatil, na rocniky a varianty je sbirat neminim, tak jsem chtel rozumne hezky.

jinak na "adlergros" jsem koukal i v nabidce sobotni aukce, ale prednost jsem dal jinym polozkam (nicmene jsem az na jednu stejne neuspel). prezentovana mince je pekna a verim, ze potesila. hezky kousek.

Dracek

Uživatel
#4130 - 17. 9. 2013, 16:23

Oliver: toto není ten kus ze sobotní aukce, ten byl okrájený, prohnutý, nedoražený a také úroveň zpracování obrazu rytcem razidla byla výrazně horší...
Jinak díky, opravdu potěšil, řekl bych jedna z nejhezčích ražeb tohoto období v oblasti širší střední Evropy, navíc i s vazbou na Čechy neb syn vydavatele u nás také "panoval"... 🙂

jinak cena zaplacená za "poláka" vzhledem ke stavu dobrá 😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.