Moderátoři: smith
Mno, koukám že už dlouho tady nebylo nic pořádného... 😋 Tak tady něco je... 🙂 Myslím že tuhle minci není třeba nijak zvlášť představovat...
Obrázky:
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Dnes nemám ke chlubení u nového přírůstku bohužel dokonalou zachovalost, ale jedná se o dost vzácnou medaili co se v nabídkách či sbírkách často neukazuje a tak jsem přivřel jedno oko vzhledem rozumné ceně (trochu lepší stav šel před pár roky v aukci za 7700Kč).
Mikulov u Teplic(Nicklasberg)
Stříbrná výtěžková medaile z roku 1818
Na obnovení těžby stříbra a cínu hrabětem Františkem Kolowratem Libštejnským
Průměr 31,5mm hmotnost 8,30g
Kil.4686, Horský 6552, Don.4564„R“, Polívka Lob.71„RR“
Této medaile nebylo raženo mnoho, již Fiala v roce 1888 uváděl medaili jako vzácnou, dnes to platí ještě více. 🙂
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Vida Mikulov, ten mám kousek za humny, ani jsem nevěděl, že něco takového existuje. Tak díky za poučení Draku 😉
Dneska tu mám jednu nově koupenou moderní drobnost, fotka je v umělém světle trochu horší.
Medaile Petra Parléře(40mm) od Luďka Havelky z roku 1980 je asi celkem známá, ale v nabídkách bývá ve většině případů pouze lesklá varianta v postříbřeném bronzu, kterých bylo vyraženo 300 kusů. Zde na obrázku je matná varianta v puncovaném stříbře ryzosti 900 a hmotnosti 34,33g. Těch bylo ale *vyraženo pouhých 50 kusů.
*
Obrázky:
Marťo pěkná medailička ,ten lev ale trochu připomíná opici 😆 Tak ještě těch 49 matných a máš všechny 😁
pe.kusak@seznam.cz
Pokud máš tuto puncovanou Ag na prodej, klidně nabídni... 🙂
Vím že sbíráš medaile,tak pokud někdy nějakou budu mít,určitě se Ti ozvu 😋
pe.kusak@seznam.cz
Tak pochlubte se pěknými přírůstky nebo si nikdo nic pěkného nepořizujete?
Tomu se mi nechce věřit... 😁
Musis pockat o tyzden mi pride male strieborne kolecko, ktore som naposledy videl u Kunkera v roku 2008 a ktore sa tak oficialne stalo mojou najdrahsou kupenou mincou
Na tomto fore sa uz raz spominalo, myslim ze si ho v jednom prispevku spominal dokonca ty. Ale jeho fotka tu este nikdy nebola.....
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.