Moderátoři: smith

nerva81

Uživatel
#4211 - 2. 12. 2013, 09:46

Tyto medaile jsou v několika kusech i jako "tlusté" stříbrné odražky s hmotností kolem 110 g

Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

Dracek

Uživatel
#4212 - 2. 12. 2013, 09:56

ano to je známé z odborné literatury co vím již nejméně od roku 1937/8, že v Ag byly raženy dokonce ve třech hmotnostech...
no nemohu mít hned vše a i ta měděná se hledá dost špatně

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

pavelgregor

Moderátor
#4213 - 4. 12. 2013, 22:16

Jelikož jste si poslední dobou stěžovali, že se v chlubírně poslední dobou nic neděje, tak sem přidám pár posledních kousků. Stavem sice nejsou TOP, ale mně určitě udělali radost. U Obolů bych poprosil o potvrzení, jestli mám určení správně. Fotky v knize jsou mizerné.

První mňamka je oboleček Jana Zápolského mincovna Kremnice, J.Tornallyai, nebo A.Thurzó, Pohl 273-3. Byl sice trošičku dražší, ale nadělil jsem si ho k Ježíšku. Drobnou vadou na kráse je trošičku nedoražená Mařka, ale jinak je pěknej. Ježíšek je takovej spokojenej baculatej, jako kdyby ho právě nakojila.

Pod ním se nachází obol Ferdinanda I. z Kremnice. Unger 752.b. Tady mi akorát nesedí šířka štítu. Pomohli by jste mi s určením?

Brakteátek(fenik?) nahoře je město Basilej okolo roku 1500.

A na závěr jeden z mých posledních mazlíků. Nemám ho ještě přesně určenej, ale bude to pravděpodobně kladský penízek. Zatím jsem o něm našel zmínku jenom v článku J.Ječného O drobné minci české 14. a 15. století (NL 1949 č.1 ).
Je zde uveden pod číslem 52 s poznámkou, že není jasné, jestli patří do Kladska, nebo se jedná o ražbu kutnohorské mincovny. Zatím ještě na něj nemám udělanej názor, takže hledám další informace. Nechanický ho pod číslem 9 přiřazuje jako haléř kutnohorského typu do Kladska. Bohužel jej nemá vyobrazen. Rozměry jsou 11,91x12.65 a hmotnost 0,252g

Vím, že se krásou nemohou rovnat medailím a grošíkům uváděným výše, ale snad to alespoň trošku otupí Váš numismatický absťák. 😆

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

jan322

Moderátor
#4214 - 4. 12. 2013, 22:25

Také bych ho Pavle přiřadil do Kladska. Gratuluji 🙂

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

___

Uživatel
#4215 - 4. 12. 2013, 22:47
Jelikož jste si poslední dobou stěžovali, že se v chlubírně poslední dobou nic neděje, tak sem přidám pár posledních kousků. Stavem sice nejsou TOP, ale mně určitě udělali radost. U Obolů bych poprosil o potvrzení, jestli mám určení správně. Fotky v knize jsou mizerné. První mňamka je oboleček Jana Zápolského mincovna Kremnice, J.Tornallyai, nebo A.Thurzó, Pohl 273-3. Byl sice trošičku dražší, ale nadělil jsem si ho k Ježíšku. Drobnou vadou na kráse je trošičku nedoražená Mařka, ale jinak je pěknej. Ježíšek je takovej spokojenej baculatej, jako kdyby ho právě nakojila. Pod ním se nachází obol Ferdinanda I. z Kremnice. Unger 752.b. Tady mi akorát nesedí šířka štítu. Pomohli by jste mi s určením? ...

Máš to určené správne. Štít je síce trochu baculatejší, ale stále je to renesančný tvar. Na porovnanie neskorogotický štít je práve na tom susednom obole od Zápoľského.

taho

Uživatel
#4216 - 10. 12. 2013, 12:16

Vše je napsáno na medaili:
Ag 900, 64 g, 50 mm

Kdyby někdo věděl počet kusů?

Obrázky:

Fidzi

Uživatel
#4217 - 22. 12. 2013, 15:52

Moje vianoce
Duarius 1699 CH, pekný celý strižok

Obrázky:

Processed coin catalogs 4.068 Auctions / 33.800 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

oliver

Moderátor
#4218 - 22. 12. 2013, 15:59

hezky, pekne zbytky pokoveni

turtleoverhead

Uživatel
#4219 - 25. 12. 2013, 05:09

Počítám že po vánocích se bude chlubírna pěkně plnit tak já bych si dovolil to začít:
Dvoudukát 1658
Nizozemí, ražba hansovního města Kampen
s titulem císaře Ferdinanda III.

Ortodoxní zastánci vysoké zachovalosti možná ohrnou nos ale mně radost rozhodně udělal. 😃 😉

Obrázky:

Hanz

Uživatel
#4220 - 25. 12. 2013, 09:11

Hezký dvoudukátek, gratuluji.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.