Moderátoři: smith
Ortodoxní zastánci vysoké zachovalosti možná ohrnou nos ale mně radost rozhodně udělal. 😃 😉
Tak to se vůbec nedivím!!! Krasavec fakt, že jo...
Hezky. Jen tak pro moji zajimavost - mel jsem v ruce jen nizozemske dukaty - strizek je vetsi nebo tlustsi? Nebo oboji?
Turtle krásna minca, ja pridám svoje vianočné darčeky, nie je to úplne moje obdobie, ale toto si myslím, že by potešilo každého zberateľa.
Zlatníky FJI, potom 1/4 zlatníky, 10 grajciar a najviac potešila koruna 1907.
Obrázky:
Turtle: Zajímavé, 2dukát jsem v ruce zatím neměl. 😉
No, na Aurei jsem si pod stromek něco koupil a pak jsem měl v plánu koupi jedné hodně zajímavé mince. Plány ale před týdnem zrušilo zrušení auta a tedy následně změna momentálních priorit. Takže nakonec víceméně jen pár levnějších drobností.
Mimo jiné třeba zcela náhodou získané tyto tři moderní kousky za mírnou cenu mi udělaly radost. Jde o stříbrné odražky zlatých dukátových medailí. Autorem u všech tří je Vitanovský. Ve zlatě bylo vyraženo tuším 75kusů od každé, ve stříbře ale pouhých 15 kusů, které byly neprodejné. 🙂
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Dnes jsem si pořídil svou první medaili. Opravdu lepší fotku neudělám svým telefonem 😞 😁
Rakousko, dokončení Vídeňské radnice 1883 ?
Postříbřený bronz, 72,3mm. Autor Anton Scharff.
Pokud by někdo věděl něco bližšího byl bych moc vděčný. Díky Citronek
Obrázky:
pro Dracek a citronek:
Hezké medaile. Jinak blahopřeji k první medaili, těch není nikdy dost.
Moc pěkná a dobrá velikost 😃
to Turtle , blahoželám ku dvojdukátiku .
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Také něco původem z Nizozemí, dnešní opožděný dárek pod stromeček od Raucha (foto z katalogu). Portrétní Cu žeton olomouckého biskupa, habsburského arcivévody Leopolda Viléma, jako místodržícího ve španělském Nizozemí 1646-1656. Ražený 1656 na odchod z tohoto působiště: 32,2mmm / 5,80g. Celkem vzácný.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.