Moderátoři: smith
pěkné, ještě že holandské mimo pár náhodných ukázek nesbírám...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Vždyť ono to ani Holandsko moc není, spíš Belgie.
V každém případě ale pěkná a zajímavá věcička, gratuluju.
Díky. Z hlediska dnešních územních celků je to skutečně tak, jak píšeš. Dokonce tato konkrétní ražba je přímo z Bruselu. Jestli to mají správně na Wikipedii:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Španělské_Nizozemí
tak Španělské Nizozemí se s tím dnešním ani nijak nepřekrývalo. Musím ještě dostudovat 🙂 .
Žetony z této oblasti a doby jsou zajímavé a výtvarně zdařilé, i s pěknými historickými výjevy. Občas když je vidím na ebay, mám pokušení, ale taky už jsem si zakázal rozšiřovat záběr.
Tato medaile mi udělala radost – bronz v orig. etuji a věnování.
Jan Klíma, bronz 80 mm, odhad váhy cca 200 g.
J.Klíma udělal 2 medaile – F. J. Kroiher a F.C.Kampelík. Jsou jak v bronzu, tak
v Ag, ale Ag medaile mají 70 mm a váhu cca 178 g a ryzost 987. Nevíte někdo něco bližšího?
Obrázky:
totalna banalita,
stara madarska ucelovka na liter petroleja ci coho ..
ale ta patina je bohovska !
Obrázky:
jacisin76@yahoo.com
Jen taková drobnost z tohoto týdne. Stav není sice perfektní, ale neukazuje se moc často a tak jsem u velké cínové medaile z roku 1850 vzhledem ke stáří trochu přivřel očko. Na medaili je vyobrazení opravdu provedené do malých detailů(viz.výřez).
Koupil jsem ji jako zajímavost jak v roce 1850 vypadala nedostavěná katedrála sv.Víta. Pro srovnání přikládám výřez pohledu na dnešní stav, i když z trochu jiného úhlu(prosinec 2013). Velikost medaile 45mm.
🙂
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
sice novotina, ale musim rict, ze je to hezke, to si nekdo fakt vyhral.
Ty detaily jsou teda síla! Skoro se divím, že se někdo nedívá z otevřeného okna 😃 Opravdu krása na rozdíl od medailí 20.-21. stol. ...
pěkňoučká medaile, já bych zase nepřivřel očko nad tou tečkou za slovem "viz"
🙂
Tak ty detaily jsou paradni, mooc hezka!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.