Moderátoři: smith
Díky moc za pěkný popis. Ta podobnost s polskými třígroši je dokonce i na portrétní straně mince.
Presne tak, preto som to označil za imitáciu poľského 3-groša 😉
Dnešní pošta...
Měděná medaile na konstituci od Václava Seidana se sedícím Ferdinandem V. Na druhé straně biga a 12 zemských znaků.
Detail bigy z reverzu.
Stříbrná medaile Františka Štěpána a Marie Terezie od Widemanna z roku 1759, kde jsouna rubu portréty dětí. Uprostřed s Josefem II.
Obrázky:
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Tak ty jsou jako lusk, radost pohledět...
po delsi dobe prirustek mezi Jany. sice dobove okrojeni a trochu setrely, ale to dulezite je patrne myslim velmi dobre. navic na tuto variantu prizniva cena. doputoval z jizniho Bavorska.
Obrázky:
Jo to je moc pěkný grošík 😉
pro nerva81:
Krásné medaile. Nádherné přírůstky do sbírky.
Nedá mi to se i letos nepochlubit nově vydanou PF-kou pro rok 2015 😋
Jako v předchozích letech jsou na rubní straně uvedena jména vydavatelů, autorem je český akademický sochař a medailér Vladimír Oppl. Průměr medaile je 30mm. Ražba je opět vydána pouze jako darovací v Cu, Ag, Ms. 😉
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Drackovi to nikdo nepochvalil, tak alespon, nez to tu zalepim dalsim prispevkem, chvalim ja, byt musim rici, ze bych volil motiv nejakeho shrbeneho mnicha (viz obr., i kdyz se toho vlastne o "Dalimilovi" moc nevi), prip. nejaky motiv z kroniky samotne (nemuzu za to, ze inklinuji k jine forme vyobrazeni). Kazdopadne tradice je to pekna a je hezke, ze v ni dal pokracujete.
Obrázky:
O tzv. Dalimilovi se toho sice moc neví, ale s největší pravděpodobností to nebyl jen tak "obyčejný" mnich. Ve své kronice hájí zájmy šlechty, proto se usuzuje, že pocházel z vyšších vrstev, takže spíše nějaký církevní hodnostář.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.