Moderátoři: smith
Zaregistrován
3. 11. 2010
Díky moc,něják jsem si tuhle droboť poslední dobou dost oblíbil👍
Igni probatur aurum, virtus miseria...
Zaregistrován
26. 8. 2012
Jo,jo....už je zabalená a připravená na cestu.
Ale jsem dobrák ...abych ti ušetřil námahu,tak jsem ji ještě pořádně vydrhl drátěnkou..
Sice tam toho nyní není moc vidět,ale zato háže krásné"prasátka".. 😃
Zaregistrován
3. 11. 2010
Zaregistrován
3. 11. 2010
Možná v rámci dobrých vztahů bys ji ještě mohl na poslední noc u tebe hodit do citrónky,ta si zase poradí s mědí a kdo by chtěl mít ve sbírce napůl měděnou minci😬
Igni probatur aurum, virtus miseria...
Zaregistrován
2. 7. 2023
Ahoj, kolegové. Vlákno "Chlubírna" je celkem mrtvé, tak si dovolím dát sem nový úlovek do sbírky. Není to sice žádná rarita, ale úplně běžná věc to také není
Branuschweig - Calenberg - Hannover
Jiří III. (1760 - 1820)
1/6 tolaru 1807 GM
Mincovna: Clausthal
Mincmistr: Georg Friedrich Michaelis
V roce 1807 obsadily levý břeh Labe na základě Tylžského míru francouzské jednotky a území samotné se stalo součástí Vestfálského království, takže jde na pár let o poslední mince hannoverského kurfiřta a britského krále Jiřího III. z této mincovny. Počet ražených mincí bohužel není znám.
Obrázky:
Zaregistrován
30. 7. 2012
Alvare - paráda
Zaregistrován
2. 7. 2023
Nový přírůstek k období napoleonských a revolučních válek
Španělsko
Karel IV. (1788 - 1808 )
2 reales 1806 M-FA
Mincovna: Madrid
Mincmistři: Francisco Herrera a Antonio Goicoechea
Po popravě francouzského krále Ludvíka XVI. vstoupilo Španělsko do řad "nepřátel revoluce", ovšem tzv. pyrenejská válka skončila jeho porážkou a odstoupením východní části ostrova Hispaniola Francii. Smlouvou ze San Ildefonsa se Španělsko zcela dostalo do vleku francouzské polititky a stalo se spojencem Francie. Karel, zcela ve vleku nenáviděného ministra Manuela Godoye, byl slabým panovníkem. Na počátku roku 1808 požádal králův syn Ferdinand o pomoc Napoleona proti nenáviděnému Godoyovi a francouzské vojsko překročilo hranice Španělska. Karel IV. byl sice v březnu donucen abdikovat, ale ani Ferdinand se na trůnu neudržel dlouho. Už v květnu byl donucen abdikovat a na trůn dočasně nastoupil Napoleonův starší bratr Josef. Vyhnaný král Karel IV. dožil v italském exilu, neboť Ferdinand VII. po porážce Napoleona odmítl povolit návrat otce do vlasti.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 7. 2019
Něco na oživení - štýrský dukát Františka Lotrinského 1749, bohužel ho předchozí majitel měl nutkání vrazit do slabky (MS61) 👿
v aukcích jsem zaznamenal tento ročník pouze u Teutoburgera v roce 2011 (ss/vz)...
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
Zaregistrován
20. 7. 2019
spíš bych to tipoval na to, že mohl být v rámečku, ale vypadá hezky a za tu cenu...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.