Moderátoři: smith
Tak jsem si pořídil dvě blbůstky - jedna je jasná, ale co ten dutý haléř - je to opravdu Castelin 48, jako je uvedeno na podložním lístku nebo něco jiného ?
Obrázky:
vassilij, to ti rekne presne gregy, jen jak sem mrkne... kdyztak ho upozorni... ja sem se dival do "Mince razene ve Vlasskem dvore" a tam se zminuje haler jako polovina penizu zavedeny po roce 1384, podle me se vsak uz jedna o technologii ctyrrazu, coz nekoresponduje s "dutym" halerem...
na druhou stranu by se snad mohlo jednat o haler datovany do vlady Jiriho z Podebrad, i kdyz ten muj co mam teda moc podobnej neni... jak je ten tvuj velkej? snad neni ve stejnym pomeru s tim Ludvou (mel by byt tak 2/3tinovy)
To oliver: díky moc - no, poměrově právě skoro přesně odpovídá tomu černému penízu
Vassilij: Zajímavej kousek. Osobně si ho zatím neumím přířadit. Kdybych se řídil citem, tak bych ho určitě zařadil před Václava IV. Stylem ražby by určitě spadal k dutým haléřům. Tvar korunky bych spíš šoupnul ke Slezsku.
Zatím jsem podobnej kousek neviděl. ( ale jsem po večeři a pár pivkách, takže paměť je na úrovni 4denního kůtěte ). Zejtra na to mrknu s jasnou hlavou, ale určitě v datábázi zatím podobnej kousek nemám. 😐
gregy, ty labuzniku... uplne to vidim, jak na ten monitor mzouras 😁 😁 😁
No ještě, že vymysleli ty filtry před monitor. Naštěstí neodstraňují jen b-záření, ale taky slintání ( a to i v sekci denárové ) 😆
Ale abych neslintal sám, tak si dovolím pochlubit mikulášem. Oli vím, že Tebe to nechá chladným, ale ať taky slintá někdo jinej než já. 😆
Je mi jasný, že ten halířek nepřebiju, ale s tímhle se musí člověk pochlubit. Ne?
Obrázky:
no ja sem hlavne rad, ze ses spokojenej, takovy pekny penizky, kdes to sehnal?! 🙄
Normálně se vracím z práce. A najednou mně tak šíleně začne Brrrrnět noha. Kouknu dolů, a tam se válej takovýhle dvaceťáky. Přece je tam nenechám ležet. 😆 😆 😳 Tedy popravdě kouknu do kašny v Chrudimi, a oni se tam rekreujou. Tak se začnu ráchat v tý ledový vodě. Ale stojí to za to, ne? 😋
kva kva kvalita, hlavně ty čtyřrázy !
Hlavně mně se se se ... re, že jsem viděl ještě heeeeezčí. Bohužel se utábořili v jiném albumu. Co se dá dělat. Někdy člověk musí vzít i zbytky. 😳 😆
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.