Moderátoři: smith
Mexiko sice nesbírám, ale když jsem tuto minci viděl v obchodě, nedalo mi to... 😃
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zajimavy kousek z neslavne epizody cisare Maxmiliana 😉
hmmmm, tos mel kliku... ja v mexiku na zadnej cenove rozumnej maxmilianuv kousek nenarazil 😲 (mimo muzei samozrejme, ale tam uplne k mani nebyla)
Také už jsem ho u nás od té doby neviděl.... celkem pravidelně se ukazují jen pesa a půl pesa, ale drobák ne. Jinak občas nakouknu do nabídek z USA a pokud se tam vyskytne k prodeji, bývá většinou v mnohem horším stavu a stojí min. několik desítek USD 😃
Zde je treba jeden 10c nabídce...
http://cgi.ebay.de/MEXICO-Empire-MAXIMILIAN-10-Centavos-1864-G-42703_W0QQitemZ370311656139QQcmdZViewItemQQptZMünzen_Medaillen?hash=item56384b72cb
a další zde...
no vsak takovy cenovky sem mijel - i v obchodech 😁
Nedavno se mi podarilo ziskat tento mosazny odrazek 3 krejcaru Leopolda I. Stale plati na co jsem se jiz pred casem ptal zde na foru:
Obrázky:
take odrazky z Au mali aj iny královia predtym.a tiez sa nevie k comu to bolo.predpoklada sa ze na reprezentacne ucely (dary,odmenu za zasluhy,...) 🙂
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Ano, je to asi nejpravdepodobnejsi moznost. Asi vlivem jeho velmi dlouhe vlady je tech typu opravdu hodne a nektere mohli byt urceny jako odmena ci vyznamenani pro prislusniky vojsk vzhledem k dlouhodobym valkam ktere Leopold vedl s Francii a zejmena s Osmanskou risi.
Kučera: Mohl by jsi poskytnout kvalitnější detail té značky Egerera??? Má odlišné písmeno G, než mám v databázi.
Jinak v článcích jsem o měďákách zatím nic nenašel ( mám to poznamenaný již z dřívějška ), ale ještě nemám doplněny obsahy poměrně dost časopisů. Takže pokud na něco narazím, dám vědět.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.