Trava ja ti tú tvoju 2.000 Kč sériu E 01 v UNC úprimne prajem a nijak nezávidím. Ale mesiac od jej zakúpenia je toto už 4 príspevok s rovnakým obsahom. Niekedy menej znamená viac... 😉
Processed coin catalogs 4.068 Auctions / 33.800 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
je to tak, kdo koupil, srdecne mu preji zhodnoceni investice ...
Tak trochu změna tématu. Dnes jsem z bankomatu vytáhl 2000 Kč sérii F48 641281, tudíž poslední série druhé desky, můžeme tedy pomalu očekávat desku třetí....
A ještě něco k zamyšlení. Kdysi se tu řešilo, jestli neexistuje tzv. "žlutý papír" u 500 Kč, série E, konkrétně jsem zde na fóru vypátral i rozdělení, u kterých kontrolních čísel se měl žlutý papír vyskytovat, pro připomenutí:
série E01-24 0xx xxx, 5xx xxx, 6xx xxx, 7xx xxx - žlutý papír
série E01-24 1xx xxx, 2xx xxx, 3xx xxx, 4xx xxx - bílý papír
ke mě se z oběhu dostala 500 Kč, série E22 5xx xxx, porovnal jsem ji s E01 1xx xxx, co mám ve sbírce a výsledek je níže na obrázku (E22 je ta spodní bankovka)... Tak mě zajímá, zda na to má někdo nějaký zajímavý názor, vysvětlení atd... Podle mě ten papír je prostě jinej, protože rub té E22 je klasicky bílý...
Obrázky:
Rozdíl je dost patrný. Já mám s. E 01 110 770 a potvrzuji Bílý papír.
Série E14 548650 pravděpodobně žlutý papír. Na mobilu to není tak vidět, jsem v práci. Ale je uložená na MZ pro kontrolu.
Tak jsem si dnes pořídil do sbírky další E 01 !!! 😉
Mohu se zeptat na kontrolní číslo? Díky
Přikládám obrázek - jen jsem to chtěl trochu rozveselit ! A Mischel to hned " vykecal. Snad Vás moc nevylekal ???
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.