Sledujete někdo i nejvyšší kontrolní číslo ?
P.S. bylo zvykem dávat sem fotky - jinak se údaje braly jako nepodložené... 😈 (ale chápu, že u takovéhoto "boomu" je to problém) 😎
Zatím nejvyšší číslo, co jsem "našel ".
Obrázky:
Dobrý večer, nevíte někdo, kde soudruzi z NDR (ČN😎 udělali chybu, že plno nových 100 Kč s přítiskem není v kvalitě UNC? (vlastní statistika - ze sedmi známých vlastní UNC kvalitu pouze 2)
Poškozené bankovky se prodávají i na Aukru jako UNC. Bohužel sama jsem v bance dostala bankovky poškozené 😞 Nejprve jsem si nadávala, že jsem si je zřejmě poškodila sama, ale od známých a z Aukra vím, že poškozených bankovek je mnohem víc. Nejsem teď schopna dát sem foto těch mých, proto dávám odkaz na aukce se stejně poškozenými bankovkami.
https://aukro.cz/100-kc-s-pritiskem-serie-deviti-6942351345
https://aukro.cz/vyrocni-100-kc-bankovka-s-pritiskem-cnb-6942209239
Vada je patrná pod "sériovým číslem" v místě, kde prochází ochranný proužek, a vypadá, jako by tam byla vytlačena horní část mince. Omlouvám se, ale neumím to lépe popsat :-/
PS: Jsem tu nová, tak prosím o shovívavost 🙂
PS2: Pokud se tu stejný problém již řešil, tak se moc omlouvám.
Podle mého by to mohlo být od počítačky
To prohnutí je od řezačky, která řeže na sobě naskládané archy na jednotlivé bankovky. To místo kde je proužek je daleko "tvrdší" než zbytek papírové bankovky, proto se v místu proužku při ořezu prohne. Jelikož je to "vada" při výrobě lze to označit jako UNC. Naše současné bankovky to mají bohužel téměř všechny, hlavně nižší nominály.
tohle se tady probiralo uz snad 10x, je to presne jak pise zdendaz. Rika se tomu take "cutiing cup" a je to proste vlastnost, kdyz mate sanci prohlizet ruzne serie a desitky kusu, tak najdete i kusy, kde to je mene vyrazne az temer neznatelne, ale chce to skutecne mnoho materialu a muze se podarit najit ..
A JESTE JEDNOU PRO INFORMACI - TOTO NELZE POKLADAT ZA VADU, JE TO DUSLEDEK VYROBY - bankovka UNC znamena UNCIRCULATED = neobehova. A neobehove tyto jednoznacne jsou, proste tam to prohnuti je a nic s tim nejde delat.
Moc všem děkuji za objasnění! 🙂
wuttke napsal/a:
M12 a M17 jsem mel taktez z Prahy
to je mozne, tocily se tam ruzne ... jeste jsem videl M03
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.