Jak vidím příspěvek od blacknotes, přeskakuji, zdraví mám jen jedno :-)... Ba ne, asi jsem to jen nezaložil do paměti.
CPP_programmer - ak máš tu bankovku doma, tak gratulujem. To je šupa! 😉
Processed coin catalogs 4.068 Auctions / 33.800 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Posílám kompletní soubor M 01 - M 28. A dnešní poslední chyběnka M 20
Obrázky:
Tráva, v ktorom hoteli na Stripe bývaš? Tiež som vo Vegas 😉 Alebo si len rozbil prasiatko ? 😃
Processed coin catalogs 4.068 Auctions / 33.800 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
😃 Bohužel tohle není moje , ale kolegy. Nicméně většina vyměněna za jiné série, takže ten soubor nebyl až tak drahý. 😉
Na to jsem čekal, kdo přijde s celým souborem. Vám už počítám chybí také tak jedna, dvě, ne 😋 ?
Já mám ve sbírce oblíbenou první sérii M 01 a tentokrát i poslední sérii M 28. Tím jsem to zatím ukončil. Kdyby se náhodou nabízely ostatní série za rozumnou cenu ? / 150,- Kč / tak bych možná zvažoval zkompletovat celý soubor. Uvidíme, kam ceny půjdou , jestli nahoru anebo dolů ?
jen pro info. to co se prohnalo o víkendu na "A":
"pamětní bankovka 100,- Kč přetisk + 3x 20,- Kč mince"
OD 299,- (jeden příhoz) / až 699,- (5 příhozů)
P.S. jasně záleží na prodejci, podkladech(foto), případně kontr.čísle, ale bral jsem jen ty s "normální fotkou" - ne ty vykradené "specimen" atd....
"pamětní bankovka 100,- Kč Rašín"
OD 4299,- / až 4988,-
"ilustrační foto" od 4120,- / až 5100,-
Vždyť je toho tolik, že by se tím dalo tapetovat... 🙄 Odhadem 300-500 sběratelů bankovek (i kdybych přeháněl a započítal všelijaké vlažné, novosběratele apod. tak 1.000) a 20.000 kusů Rašína a 200.000 kusů stokorun s přítiskem. Kolik bylo vlastně vytištěných pamětních devadesátek, které se pořád drží na cca 2.500 Kč? Padesát tisíc?
ano, odhad 1000 sberatelu bankovek muze odpovidat realite, vcetne tech "prilezitostnych" ... Rasin je trochu specificky v tom, ze uz jsem se setkal s nekolika pozadavky typu "tak tohle musim mit doma" a vim uz minimalne o 5-ti lidech, co si bankovku za +- 4000 koupili, pritom bankovky vubec nesbiraji. Motivace byla obvykle: investice, ulozim pro deti, necham si na pamatku, je to zajimavost ... jedna odpoved byla dokonce, ze pan ma doma nekolik grafik od Evy Haskove, tak musi mit i tohle, coz lze pochopit.
Porovnani s Polskem - nejnizsi naklad 30000ks mela mam dojem 20zl z roku 2015, a nemam pocit, ze by to byl nejaky megahit - a to ma Polsko tak 4x vice obyvatel 🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.