Ovšem z toho plyne jedna zásadní věc... pokud se potvrdí domněnka, že všechny nominaly již budou od série K, tedy na stroji Numerota byly vyměněny pozice písmen, tak je zcela jasné, že dosavadní série dotištěny nebudou, pokud tedy nejsou již uloženy v trezorech ČNB - jedná se o 200 Kč I, J; 500 Kč, F29-84, H, I, J; 1000 Kč G49-96, J49-96; 2000 Kč, serie E25-96, F49-96, G,H,I,J; 5000 Kč ,série C48-?, D-J... jsem opravdu zvědav,jak se toto vyvine a vzhledem k tomu jak teď lítají miliardy vzduchem, tak si myslím, že nebudeme čekat dlouho...
Dnes na aukru série K 03 - 904009
zdendaz napsal/a:
Dnes na aukru série K 03 - 904009
To jako tato?:
Printhp napsal/a:
Zdravim, má tato bankovka nějakou hodnotu? Ještě jsem 2000 s touto sérií neviděl.
Obrázky:
Zdravím, nejsem sběratel bankovek a ani jim nerozumím, proto jsem se přišel zeptat právě sem. Dnes jsem si při výběru všiml výrazné odlišnosti dvou bankovek hodnoty 1000 Kč. Nejvýraznější odlišností je hlavně umístění a podoba ochranného proužku. Chtěl jsem se tedy pouze informovat, zda je tento jev běžný. Doufám, že zde nikoho má neznalost neurazí. Předem děkuji za informace.
Vase neznalost spis prekvapi u bankovek, ktere jsou bezne v obehu.
Jde o dve ruzna vydani - vzor 1996 a 2008, viz
https://www.cnb.cz/cs/bankovky-a-mince/bankovky/1000-kc/
Upozornuji tez na jiz neplatny vzor 1993
https://www.cnb.cz/cs/bankovky-a-mince/bankovky/informace-k-ukonceni-platnosti-bankovek/bankovka-1000-kc/
Podobna situace je i u ostatnich ceskych bankovek vsech nominalnich hodnot.
2000 Kč: Do oběhu šlo K06 491xxx.
Já bych žádnou záhadu v nové sérii K nehledal. Podle mě to bude zcela běžná série, která následuje. Už je na aukru i K 01 za vysokou cenu, ale je tam i s. K 04 čísel 862810 a td. Spíš to znamená , že s. E už nebude dotištěna / jestli není v trezorech / Takže počet 200 Kč s. E se potvrdil na počtu možných pouhých 12 000 ks !
Tak stroj v STC udela klidne tisice archu za hodinu, kdyz toho natisknou hodne najednou, klidne muzou udelat celou desku, tj K01 az K28, cisla 000001-999999.
To je milion archu ... pro stroj 200 hodin ...
A pak je nejaky klic, jaka je distribuce (tajne) ... takze to, ze se nekde objevi cislo 0xxxxx a jinde 4xxxxx neznamena vubec nic ...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.