Zaregistrován
24. 2. 2009
A k těm náhradním tiskům. Nominály tištěné v Thomas de La Rue Company Ltd. / 50,100,500/ náhradní tisky právě v odlišné sérii Z. Ostatní bankovky a nominály byly tištěné už v STC Praha, a právě tam jsou náhradní tisky záhadou / jestli byly u všech ostatních nominálu/.
Zaregistrován
24. 2. 2009
Myslíte, že jsou v bance v rezervě 50 Kč s. F,G atd ?
Zaregistrován
24. 2. 2010
50 F,G tak to ví snad jen bůh. Jinak ty původní náhradní série "Z" už neplatí, takže musely být určeny jiné série za náhradní. Ale zjistit to bude těžké, jen snad z oběhu a to je práce jako hrom.
Zaregistrován
24. 2. 2009
Takžejestli to správně chápu, tak by to měly být běžné série, pouze s nízkým šestimístným číslem.
Zaregistrován
24. 2. 2010
Apropos. Jaký máte názor na eura? Mně připadají nezajímavé, nudné a graficky dost nepodařené. Čili z mého pohledu, čím déle budou platit naše stávající peníze, tím lépe.
Zaregistrován
24. 2. 2010
Asi ano, prostě některá série která nevybočuje z řady a bude se vyskytovat s čísly jen nízkými.
Zaregistrován
24. 2. 2010
To byste si ale musel každou bankovku, která vám projde rukama, zapisovat a dělat si obsáhlé seznamy, aby z toho třeba po roce dvou vyšlo najevo, která je ta pravá série. A to už tu kýženou bankovku dávno nebudete mít. Jedině že byste si schovával všechny bankovky co dostanete, což je samozřejmě nereálné.
Zaregistrován
24. 2. 2009
Necxhtěl jsem to psát v předchozím příspěvku, ale můj názor je 100 % stejný. Nejlépe, kdyby neplatily vůbec. Co bychom potom sbírali. Je pravda, že každý stát má své písmeno série, ale to je asi vše.Takže nasbírat 19 x všechny nominály a je to./nevím, jestli má vatikán a Monako své bankovky/
Zaregistrován
24. 2. 2010
Jsem se nikde nedozvěděl jak je to se sériováním u eur. Písmeno je jasné, každá země eurozóny máí nějaké přidělené. Dále je pak devítimístné číslo. takže nevíce, kolik čísel je série a koli vlastní číslo?
Zaregistrován
24. 2. 2010
Oprava: jedenáctimístné číslo.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.