Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Tak toto je "ideální" postup, dražit něco a pak se ptát na cenu 😁 😁 😁
Jinak jak psal už smith minimálně ta 10h zelená SO pravá nebude v žádném případě, už dřive ji nabízel v aukcích samostatně a tam bylo na fotkách vidět, že okraje jsou užší než by měly být.
jeden z mých koníčků filatelie a známky :)
Jinak si myslím, že konečná cena + poštovné je za tuto sestavu hodně vysoká, nemám po ruce katalog, ale řekl bych, že všechny ty známky (bez těch dvou SO - jejich pravosti stejně jako smith nevěřím) tuhle cenu podle katalogu dají dohromady jen těžko a prodejné za tu cenu nejsou.
Na závěr se dá říct jen toto: "Buď rád, že tě to školné vyšlo takhle levně"
Tak toto je "ideální" postup, dražit něco a pak se ptát na cenu 😁 😁 😁
Jinak jak psal už smith minimálně ta 10h zelená SO pravá nebude v žádném případě, už dřive ji nabízel v aukcích samostatně a tam bylo na fotkách vidět, že okraje jsou užší než by měly být.
Děkuji za odpověď! To máte pravdu, "ideální" postup to není. Ale stávají se horší věci.
Díky! To je ten "problém"! Já jsem ještě nezaplatil......
Pokud ty čisté známky mají bezvadný lep (což ale v sestavách bývá málokdy) a máš to do sbírky, pak konečná ztráta zase nemusí být tak velká. Třeba 2,50 Jubilejní má i po nálepce katalog 25 Kč, 3 Kč Legionáři má 12 Kč. Ale na 99% bude dosažená cena nižší než skutečná hodnota.
Příhozem se uzavírá kupní smlouva (je to napsané jak v podmínkách Aukra, tak i v upozornění při příhozu). Při nezaplacení (což je v podstatě zmaření aukce a prodejce teoreticky může vymáhat veškeré náklady, které měl, i soudní cestou) bude téměř určitě následovat negativní hodnocení, na jehož základě vám v jiné aukci může někdo zrušit příhoz jakožto neserióznímu kupujícímu. Pravděpodobně také "černý bodík", v případě opakování zablokování účtu.
Jiná věc je, pokud se tam objevují padělky a nebylo to jasně oznámeno v popisu aukce. V takovém případě se dá ostoupit od obchodu, jenže v tomhle případě má prodejce velkou výhodu, pokud na to nepřistoupí, pravda bude na jeho straně - Aukro nemá žádné odborníky, takže by bylo nutné mít posudek od soudního znalce 😁
Děkuji za odpověď! Zatím každý pochybuje o původu některých známek, jen Aukro nemá pochybnosti.
Aukro nemá pochybnosti nikdy, z každého obchodu jim jde provize
Dobrý den, mám po svém dědovi několik listů známek, díval jsem se do staršího katalogu, moc jsem z toho chytrý nebyl, nevyznám se v průsvitkách a zoubkováních ani přetiscích, jedná se o známky 1919,Rakousko,Uhry ....
Pomohl by někdo z vás, kdybych mu poslal všechny fotky, že by na to koukl trochu líp a řekl by, jestli to může mít nějakou zajímavou hodnotu +- (event. kolik asi) pro seriozního zájemce, nebo jestli to mám zkusit prodat "supům" na Aukru - od koruny. Děkuji předem - nabídky na: pliap@seznam.cz
Obrázky:
Pokud to dáváš do této kapitoly, tak si to zkus ocenit svépomocí. Přetisky PČ 1919 jsou třeba tady:
http://www.infofila.cz/cenik-oceneni-hodnota-postovnich-znamek-filatelie-3-1-1919
Přetisky SO 1920 pak najdeš třeba tady:
http://www.infofila.cz/cenik-oceneni-hodnota-postovnich-znamek-filatelie-3-8-0
Obecně ale na obrázcích žádné vzácnosti nejsou; ty bývají na těch políčkách, která máš prázdná.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.