Axxxxis

Uživatel
#91 - 22. 10. 2010, 09:40
Vydražil jsem na AUKRU známky! Potřeboval bych je ocenit. Děkuji za pomoc a případnou radu! Odkaz: http://aukro.cz/item1260144451_pekna_sestava_csr_1.html

Tak toto je "ideální" postup, dražit něco a pak se ptát na cenu 😁 😁 😁
Jinak jak psal už smith minimálně ta 10h zelená SO pravá nebude v žádném případě, už dřive ji nabízel v aukcích samostatně a tam bylo na fotkách vidět, že okraje jsou užší než by měly být.

jeden z mých koníčků filatelie a známky :)

Axxxxis

Uživatel
#92 - 22. 10. 2010, 09:48

Jinak si myslím, že konečná cena + poštovné je za tuto sestavu hodně vysoká, nemám po ruce katalog, ale řekl bych, že všechny ty známky (bez těch dvou SO - jejich pravosti stejně jako smith nevěřím) tuhle cenu podle katalogu dají dohromady jen těžko a prodejné za tu cenu nejsou.

Na závěr se dá říct jen toto: "Buď rád, že tě to školné vyšlo takhle levně"

TOMBE

Uživatel
#93 - 22. 10. 2010, 10:27

Tak toto je "ideální" postup, dražit něco a pak se ptát na cenu 😁 😁 😁
Jinak jak psal už smith minimálně ta 10h zelená SO pravá nebude v žádném případě, už dřive ji nabízel v aukcích samostatně a tam bylo na fotkách vidět, že okraje jsou užší než by měly být.

Děkuji za odpověď! To máte pravdu, "ideální" postup to není. Ale stávají se horší věci.

TOMBE

Uživatel
#94 - 22. 10. 2010, 10:30
Jinak si myslím, že konečná cena + poštovné je za tuto sestavu hodně vysoká, nemám po ruce katalog, ale řekl bych, že všechny ty známky (bez těch dvou SO - jejich pravosti stejně jako smith nevěřím) tuhle cenu podle katalogu dají dohromady jen těžko a prodejné za tu cenu nejsou. Na závěr se dá říct jen toto: "Buď rád, že tě to školné vyšlo takhle levně"

Díky! To je ten "problém"! Já jsem ještě nezaplatil......

dejvy

Moderátor
#95 - 22. 10. 2010, 10:37

Pokud ty čisté známky mají bezvadný lep (což ale v sestavách bývá málokdy) a máš to do sbírky, pak konečná ztráta zase nemusí být tak velká. Třeba 2,50 Jubilejní má i po nálepce katalog 25 Kč, 3 Kč Legionáři má 12 Kč. Ale na 99% bude dosažená cena nižší než skutečná hodnota.

tenzor

Moderátor
#96 - 22. 10. 2010, 11:22
Díky! To je ten "problém"! Já jsem ještě nezaplatil......

Příhozem se uzavírá kupní smlouva (je to napsané jak v podmínkách Aukra, tak i v upozornění při příhozu). Při nezaplacení (což je v podstatě zmaření aukce a prodejce teoreticky může vymáhat veškeré náklady, které měl, i soudní cestou) bude téměř určitě následovat negativní hodnocení, na jehož základě vám v jiné aukci může někdo zrušit příhoz jakožto neserióznímu kupujícímu. Pravděpodobně také "černý bodík", v případě opakování zablokování účtu.
Jiná věc je, pokud se tam objevují padělky a nebylo to jasně oznámeno v popisu aukce. V takovém případě se dá ostoupit od obchodu, jenže v tomhle případě má prodejce velkou výhodu, pokud na to nepřistoupí, pravda bude na jeho straně - Aukro nemá žádné odborníky, takže by bylo nutné mít posudek od soudního znalce 😁

TOMBE

Uživatel
#97 - 22. 10. 2010, 11:39
Příhozem se uzavírá kupní smlouva (je to napsané jak v podmínkách Aukra, tak i v upozornění při příhozu). Při nezaplacení (což je v podstatě zmaření aukce a prodejce teoreticky může vymáhat veškeré náklady, které měl, i soudní cestou) bude téměř určitě následovat negativní hodnocení, na jehož základě vám v jiné aukci může někdo zrušit příhoz jakožto neserióznímu kupujícímu. Pravděpodobně také "černý bodík", v případě opakování zablokování účtu. Jiná věc je, pokud se tam objevují padělky a nebylo to jasně oznámeno v popisu aukce. V takovém případě se dá ostoupit od obchodu, jenže v tomhle případě má prodejce velkou výhodu, pokud na to nepřistoupí, pravda bude na jeho straně - Aukro nemá žádné odborníky, takže by bylo nutné mít posudek od soudního znalce 😁

Děkuji za odpověď! Zatím každý pochybuje o původu některých známek, jen Aukro nemá pochybnosti.

Axxxxis

Uživatel
#98 - 22. 10. 2010, 16:02
Děkuji za odpověď! Zatím každý pochybuje o původu některých známek, jen Aukro nemá pochybnosti.

Aukro nemá pochybnosti nikdy, z každého obchodu jim jde provize

pavka

Uživatel
#99 - 14. 12. 2010, 19:16

Dobrý den, mám po svém dědovi několik listů známek, díval jsem se do staršího katalogu, moc jsem z toho chytrý nebyl, nevyznám se v průsvitkách a zoubkováních ani přetiscích, jedná se o známky 1919,Rakousko,Uhry ....
Pomohl by někdo z vás, kdybych mu poslal všechny fotky, že by na to koukl trochu líp a řekl by, jestli to může mít nějakou zajímavou hodnotu +- (event. kolik asi) pro seriozního zájemce, nebo jestli to mám zkusit prodat "supům" na Aukru - od koruny. Děkuji předem - nabídky na: pliap@seznam.cz

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

dejvy

Moderátor
#100 - 14. 12. 2010, 19:32

Pokud to dáváš do této kapitoly, tak si to zkus ocenit svépomocí. Přetisky PČ 1919 jsou třeba tady:
http://www.infofila.cz/cenik-oceneni-hodnota-postovnich-znamek-filatelie-3-1-1919
Přetisky SO 1920 pak najdeš třeba tady:
http://www.infofila.cz/cenik-oceneni-hodnota-postovnich-znamek-filatelie-3-8-0

Obecně ale na obrázcích žádné vzácnosti nejsou; ty bývají na těch políčkách, která máš prázdná.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.