Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Předpokládám, že se tím posunem barvy rozumí to, co je vidět na těch knoflících. Je to celkem malý posun (desetiny mm); u svých sešitků to mám u všech, takže to bude asi obvyklé.
Posun je u prvnich dvou znamek znatelny i na cepici....ale jak poznam,ze je to obvykle i u jinych sesitku,kdyz mam jen jeden,ze?Koukam Detem posunuli barvy i u Kremilka s Vochomurkou....
napsal/a:
A které známky od A. Muchy jsou rytiny?
Doted jsem si myslel,ze Mucha vyryl Hradcany...
Sbiram vse co je mozne sbirat.
1) Alfons Mucha je autorem výtvarného návrhu Hradčan; nikdy nebyl rytcem
2) Známka je tištěna knihtiskem; deska pro knihtisk se nepřipravuje z rytiny
Ok,tak mozna Eda Karel,Sizinger,Brunner,Heinz,Obrovsky byli rytci a Mucha,Svabinsky,Svolinsky byli jen autori navrhu a delali to za Masaryka dobre...
cert: máš v tom trochu nepořádek, doporučuji si prostudovat technologie jednotlivých tiskových technik tisku známek a výroby tiskových desek v období 1918-39, to kdo byl autorem návrhu není pro toto podstatné...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Tak ted to je uhoz klinceka na hlavicku.Technologie vyroby mam pred sebou a stejne si to nezapamatuju,jak zavru knizku.Snad jen knihtisk-ten znam z drivejska od Guttenberga. 😲 😳 😞
Ale autori navrhu jsou "podstatni",ti nastavili vysokou latku i pro ostatni/dnesni autory/.No a ti co prepisujou obrazy makaji taky kvalitne-porovnat se to da jen ve spolecnych mezistatnich vydanich Umeni.
Jo,a kdosi mi rikal,ze kazda znamka je original....pokud to neni ofset- tedy neco jako fotografie.
Dobrý dem prosím vás zdědil sem po dědovy obrovskou celoživotní sbírku:známek ale najdou se také obaly od doutníku či co..🙂 sbírka dosahuje cca 1milion kusů od:Číny,Japonsko,Belgie,Francie,Slovensko,Česko,Polsko,Nsr,a další 🙂 já sám nemam ponětí co přesně sbírka obsahuje,ale určitě se tu najdou vzácne kusy.v tomto se nevyznám a zdá se mi že je škoda aby na to ve skříni zbytečně sedal prach..:/ tak se ptám kde nebo jak bych mohl sbírku prodat či ohodnotit a nebo i další rady co mam dělat dál děkuji moc za odpověď 🙂 😉
Jurasink: Tedy nechci brát předem iluze..., ale jak jde o takový nesourodý mišmaš, tak bych spíš hádal na dědečka, kterýžto obšťasňoval různé předrevoluční známkové burzy, kde "trůnil" u hromady známek - kus po 10 haléřích, a odcházel domů s notně naditou igelitkou. Vídával jsem takovéto "pohádkové" dědečky za mlada třebas U Nováků 😋
http://jurasink.rajce.idnes.cz/Znamky/ něco sem nafotil pro představu🙂 je to jen půlka možno i 40% sbírky další je ještě u na cestě🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.