Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Benka je dobrej... provolávej "Hosana", že děda měl tak jasnozřivý intuitivní vkus, respektive odhad. Je to jedinečná vlastnost (nejen ve sběratelství), která Tě i s mizivými finančními prostředky může dostat na nejvyšší piedestal 🙂 A hledej v sobě genové dědictví...
Á propos, jak to vypadá se slivovičkou u Jaaachymů? 😉
Se slivovičkou se to má tak, že jsem jí až barbarsky nezřízeně poslední dva (výjimečně ne pracovní) víkendy proléval hrdlo🙂 Ne ovšem v kraji starých rodičů - tam jsem tak jednou za rok a frčí tam borovička. Což se ale taky dá.
napsal/a:
No děda se hlavně motal v Hlinkovejch gardách..
Do pytle,kde mam ty dedy ja?!!!O jednom vim urcite,ten tu neni a mel na Slovensku sedm deti...tadycesta nevede.
No,ale kdyz mam Ceskoslovensko ** dodnes,tak tricet,ctyricet let let....to by mohlo delat pul milionu,ne?
napsal/a:
známek jsou mezi lidma mraky
..ale nepouzitych je malo.
Sbiram vse co je mozne sbirat.
No,to asi ne.Ale i kdyby,je dost riskantni uvadet tyto udaje na foru.
Ja vim,podle ID je mozne zjistit vsechno-viz Facebook. 😉 Samozrejme ČSR ** nemam,ale mohl bych zdedit po strycovi....myslel jsem si,ze nekdo odhadne konecne cenu nasich znamek,ale nikoho jsem neoslovil 😞 ...a ted mi doslo,proc se tady vetsinou uvadi:"tyhle znamky maji halerovou hodnotu". 😲 😲 😲
Sbiram vse co je mozne sbirat.
fanda2 napsal/a:
No,to asi ne.Ale i kdyby,je dost riskantni uvadet tyto udaje na foru.
Až také konšpiračné teorie netreba hľadať za všetkým.... 😃
cert napsal/a:
Ja vim,podle ID je mozne zjistit vsechno-viz Facebook.
...a ted mi doslo,proc se tady vetsinou uvadi:"tyhle znamky maji halerovou hodnotu"
Zrejme preto, lebo naozaj majú iba halierovú hodnotu. (razítkové známky ČSR II určite)
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zdravím,
nejsem filatelista a jak to bývá, dostaly se mi do ruky známky z pozůstalosti. A samozřejmě bych si rád udělal představu o jejich ceně. V podstatě není problém najít si je v katalogu s tím, že je to cena pouze orientační. Ale pár dotazů mám...
Koukal jsem zatím jen na část sbírky a to na známky Slovensko 1939-1945. Nejedná se o známky jednotlivé, ale o kompletní bloky (např. 100 ks v bloku s okrajem) a mnohdy ještě vyraženým číslem série příslušného bloku "archu"?. Má tohle vliv na cenu? Bohužel na internetu jsem se o tomto nic nedočetl.
Pokud bych se rozhodl obrátit se v ocenění na odborníka, máte nějaké rady?
Děkuji
Nafoť nebo naskenuj a dej to sem, ať je vidět vo co go.Lépe se potom formuluje odpověď.
Tady tedy na ukázku namátkou jeden blok. Podle katalogu stojí jedna 3 Kč. V bloku jich je 50, takže otázka zní, jestli cena celého bloku je 150 Kč či to cenu zvédá popř. snižuje. A cca jak.
Obrázky:
Dobrý den,
jsem začínající filatelista a měl bych na Vás dotaz. Dostalo se mi do ruky několik známek s počítadlem. Např. německá známka MI 823 s počítadlem 1,00. Rád bych věděl, zda mají tyto známky s počítadlem větší hodnotu než známky bez počítadla. V katalogu jsem to nenašel, ale může to být mojí nezkušeností a velmi chabou znalostí němčiny.
Děkuji za odpověď
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.