Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Aj ja mám rôzne známky, na ktoré by som sa rada opýtala, ale čítam tu veľa krát také hodnotenia, že nemám ani odvahu sa na ne opýtať nakoľko, koľko krát hneď je odpoveď to sú halierové veci, alebo napr. dajte to nejakému novo začínajúcemu zberateľovi a pod. Niekedy si myslím, že je tu určitá elita zberateľov na ktorú viacerí ani nemáme. Každý raz začínal a dopracoval sa k určitému štádiu zberateľstva, niekto samo štúdiom, alebo pomocou skúsených zberateľov napr. aj tu na Sběratel.com, keď si prečítame komentáre a hodnotenia skúsených zberateľov a to nemyslím iba známky, ale aj mince, papierové peniaze a pohľadnice. Ak sa opakujú viaceré príspevky na určitú tému, tak nie je potrebné to vysvetlovať od znova, ale treba poukázať na diskusný príspevok, kde sa to dá nájsť. Viacerí sme známky podedili, alebo niektorí ich našli po rodičoch, starých rodičoch a predtým nemali vzťah k týmto známkam a preto sa bezradne obracajú na Vás s vierou, že im bude dobré poradené. Som rada, že existuje tento web a môžem tu získavať skúseností a verte mi, že čítam všetko od známok až po pohľadnice. Ospravedlňujem sa, že som sa trocha rozpísala, ale pokladala som to za potrebné. Prajem tomuto webu len a len dobrých zberateľov v roku 2012 a aby sme boli k sebe tolerantní a tešili sa z našich zberateľských vášni.
Tady vůbec nejde o známky, mince či cokoliv jiného. Jde o logiku. Když je vlákno nadepsámo:
Jak si ocenit sbírku poštovních známek svépomocí?
tak z logiky věci vyplývá, že bude asi o tom "jak si poradit sám", jak se poučit, abych si mohl (zkusil) něco ocenit sám.
Pokud chci ocenit nějakou maličkost, pár věci tak to klidně napište.
ALE NE DO TOHOTO VLÁKNA.
Akir
Nové Evropské Známky
Akir- ja som reagovala na tex babygulku: " tak každý si mysli, že im to tu budeme robiť zadarmo", takže to, čo som napísala to patrí do tohoto vlákna.
zle som sa vyjadril, ospravedlnujem sa... staci ak sem date par fotiek a budeme vediet na com sme....
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
...samozřejmě, ale NE do tohoto vlákna. Vytvořte si nové s nějakým srozumitelným názvem :-)
Akir
Nové Evropské Známky
ahoj
neznáte nějaký ONLINE katalog kde bych našel známky ¨DEUSCHES REICH¨???
Dobrý den,
měl bych na Vás dotaz. Mají nějakou větší hodnotu např. čtyřbloky Deutsches Reich z období cca 1923- 1945 anebo se jejich katalogová hodnota počítá stejně jako za čtyři jednotlivé známky.
Děkuji za odpověď.
hodnota 4 znamok + prirazka
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Záleží na tom, zda se jedná o samotné čtyřbloky nebo zda mají okraj, jsou rohové, mají počítadla, HAN ... Od toho se odvíjí přirážka na prostý násobek ceny známek - od řádu procent až po stovky procent. Rovněž záleží na konkrétní emisi - u některých je výskyt větších celků běžný, u jiných jsou vzácnější.
Jedná se mi o samotné čtyřbloky bez okrajů, kde třeba dvě známky mají nálepku a dvě jsou s čistým lepem. Jde mi o to, zda je barbarství ty dvě s čistým lepem odtrhnout a zařadit do sbírky, protože o ty s nálepkou většinou nemám zájem ( kde hodnota je dle katalogu většinou bezvýznamná ). Jsem začátečník, takže se ptám možná poněkud hloupě, ale raději se ptám, než abych pak litoval, že jsem si třeba rozdělil čtyřblok.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.