Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Zaregistrován
27. 5. 2015
Dobrý den chtěl bych se poradit o pravosti známky balíčky do vlasti.
Pro ilustraci šíře okraju přikládám ještě druhou známku. Existuje nějaký jednoduchý a zaručený způsob jak rozpoznat falsum? Děkuji velice. S pozdravem Z.J
Obrázky:
Zaregistrován
21. 6. 2015
Ahoj,
táta mi daroval sbírku známek. je to kompletní série československá od 1914 do 1989, aršíky, puvodí tiskové listy a podobne. Podle odhadu tisíce, možná nekolik desítek tisíc známek...
Nejsem si jistý co s tím udelat. méžná prodat někomu?
Poradíte?
Zaregistrován
29. 11. 2011
Ahoj,
Předně Českoslovenko je datováno od roku 1918 tedy předchozí známky budou rakouskouherské. Otázka první je jestli chceš peníze nebo si sbírku ponechat ?. Další věc v jakém stavu sbírka je tzn známky čisté či ražené ? Je sbírka opravdu kompletní ? Co já vím tak známek Československa je na trhu opravdu hodně. Smysl by to mělo pokud by sbírka byla opravdu kompletní a vše čisté nepoužité známky.
P.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Taky jsem znal jednoho co tvrdil, že jeho otec má kompletní Československo, nu nevěřili jsme, a když jsme se ho zeptali (toho otce), rozesmál se a pravil, že tomu (synek) nerozumí. 😃
Zaregistrován
3. 3. 2015
ahoj Rosto a nebylo by lepší aby jsi si opatřil katalog a zkusil pokračovat tam kde táta přestal? Určitě by se mu to líbilo a pak ti určitě nějaký filatelista a ne obchodník poradí jak dál Jirka z Moravy pokud by jsi to měl blízko Velkého Meziříčí můžeš se stavit
Zaregistrován
12. 5. 2011
tak to ja bych se zastavil na Harracha ;-)
Zaregistrován
4. 2. 2009
zdravím vespolek,
ačkoliv se zajímám hlavně o bankovky, zdědil jsem nedávno poměrně velkou sbírku známek. Žádám Vás o pomoc při orientační ocenění několika z nich:
Předem díky a na rovinu říkám, že nic není na prodej a zvažuju pokračovat v rozšiřování.
Tady je pár z nich (co si myslím, že by mohly nějakou cenu mít) a jak to budu postupně procházet, tak se třeba ještě ozvu
Obrázky:
Zaregistrován
4. 2. 2009
ještě něco ze Švýcarska:
Obrázky:
Zaregistrován
3. 3. 2015
pane kolego je to celkem slušný základ k budování generální sbírky Německa Švýcarska vše co je vyobrazeno má katalog cca130 euro. K tomuto si musíte pořídit nejlépe Michel Deutschland und Schweiss z těchto jsem i já čerpal údaje pro ocenění. Pokud by jste potřeboval doplnit pošlete chyběnku dle uvedených
katalogů Jirka z Moravy jinak pokud jste poblíž Velkého Meziříčí můžete se osobně stavit
Zaregistrován
4. 2. 2009
díky za info, jsem z Hradce Králové.
Drtivá většina známek je opravdu Německo a Švýcarsko od roku 1960 do 1990. Jsem rozhodnutý sbírku rozšiřovat (taky díky tomu slibu jsem ji zdědil), i když mou srdeční záležitostí zůstávají bankovky.
S chyběnkama bych se časem určitě ozval. Známky jsou řazeny v přehledných albech, takže dobře vím, co chybí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.