Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Zaregistrován
9. 12. 2015
Zdravím, koukl by se mi někdo na toto? Mám toho více, tak jen, zda má cenu se tím zabývat 🙂 Děkuji
Obrázky:
Zaregistrován
23. 10. 2010
Československo v řádek desítek haléřů až korun katalog, aršík 20,- Kč. Německo nechám na někom dalším, ale nepředpokládám žádný zázrak. Jinak známky s rezavými zoubky (minimálně je vidím na 2. a 3. fotce) jsou bezcenné a patří do koše, bohužel.
Zaregistrován
9. 12. 2015
Děkuji za info. Co se dá dělat, není každý den posvícení. 🙂
Zaregistrován
4. 9. 2015
Zdravím,jsou tyto známky něčím sběratelsky zajímavé ? Díky.
Obrázky:
Zaregistrován
29. 11. 2011
Dobry den, no rozhodne budou zajimave pro nekoho kdo sbira rakouske znamky nebo razitka a nebo tam vidim i jeden perfin. Jinak se jedna o znamky kterych je vsude kopec. 🙂
P.
Zaregistrován
4. 9. 2015
Díky,jo,a co to je ten perfin ? Takže když je dám dětem na hraní tak nic nepokazím ?
Zaregistrován
29. 11. 2011
Dříve se známky perforovaly jako opatření proti scizení zaměstnanci. Každá firma měla většinou vyražen svůj iniciál. Tak jako ten Váš třeba firma Moravská Eskontní Banka z Brna.
Je to samozřejmě na každém co se svým majetkem udělá, ale příjde mi že každý kdo zjistí že známky nemají valnou hodnotu hned je dávají dětem na hraní nebo je rovnou pálí. Neberte to prosím špatně, ale s touto reakcí se setkávám často. Osobně doporučuji je dát do obálky a založit třeba do knihy pokud nemají lep. Později za Vámi někdo příjde a řekne že známky sbírá nebo je prostě necháte pro další generace. Zase tolik místa nezaberou. Jsou to staré známky cca 1900-1918 což už je celkem dost, ale prostě tím že se od každé vytisklo pár miliónů tak i dnes jich je dost.
Zdravím P.
P.
Zaregistrován
4. 9. 2015
Díky za odpověď,jsou ve starém albu,je jich tam kolem tisícovky,našel jsem je náhodně,nechám je dle rady v šupleti,díky samo.
Zaregistrován
18. 1. 2016
Dobrý den. Může mi někdo prosím poradit, co znamená vodotisk hvězdiček a boxerek na těchto známkách , popř, jestli mají nějakou cenu . Děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
9. 2. 2008
Ten "vodotisk" je průsvitka a tyto známečky nejsou tím nijak nadhodnoceny. To Maďarsko je namíchané ze dvou neúplných serií a to San Marino- těch je tuším snad 12 známek v serii a tudíž cena není nijak velká. 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.