Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Zdravim. Tu cenu z katalogu 1999 znam,ale chtěl jsem se zeptat jestli to umí někdo ocenit když je taková "rarita". Jestli to třeba není takhle znehodnocene nebo právě naopak.
V te době byla 1 koruna hodně peněz takže by se třeba někomu vyplatilo to ozoubkovat. Ja jsem to tady dal ať se na to podíváte a jako téma k diskuzi. Děda sbírá známky celý život a taky neví co si o tom má myslet. Tvrdí že je to určitě rarita.
Je k tomu nějaká historie? jak to máte dlouho? na mě působí jako novodobý fake. Samozřejmě KDYBY to byl ZT/falzum skutečně prošlé poštou, cenu v řádu nižších tisíců by to asi (po ověření znalcem) mělo. Známka Arras 1Kč ale nebyla nijak vzácná a přijde mi zvlštní, že by si toho tenkrát na poště nevšimli...
Já jsem přesvědčeno o tom, že je to kompletní padělek. Zoubkování je dělané jak rukou a detaily známky jsou dosti neostré.
To zubkovanie je fakt ako od "hlodavca"takže ako píše ikanek určite padélek a žiadna rarita.Alebo mate racionalne vysvetlenie na to prazvlaštne zubkovanie ?
mamabc1234@gmail.com
Ty znamky mam od 96 roku. Koupil jsem dum a ty znamky byli mezi knižkama. M1234 O tom zoubkovani jsme se bavili že to je něčí vlastní výroba z důvodu toho že je to zkusmy tisk. Jinak by tu známku do oběhu nedostal.
Klidně to může být padělek. To je možné. Ale tím pádem se musím zeptat proč by to někdo dělal. Přece to není zase tak cenná známka.
Ja si skor myslim že vlakno ktore by presnejšie vystihovalo vašu znamku je:"jak si vyrobit poštovu znamku svepomoci".
mamabc1234@gmail.com
Řešit tuto problematiku zde (pouze podle fotografie) není směrodatné pro zjištění skutečného důvodu vzniku. Proto se zkuste zeptat nějakého zkušenějšího filatelisty a poproste ho o jeho názor. Pokud bude mít tuto položku v ruce, jistě to nebude žádný problém.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.