Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Pokud si dobře vzpomínám, tak mám doma nějaký pamětní list (dvoudílná A4), kde na přední straně je tato známka vytištěná a vevnitř je nějaká mapa... Tak bych to tipnul, že někdo vystřihnul známku, udělal zoubky a poslal poštou...
VEP: Bingo🙂 tak původ známky již známe, teď jen jak je to s tím použitím
Obrázky:
Jak vidno Evropo, i Vámi "zatracovaná" filatelie na internetu může přinášet své ovoce. Mám obavy, že kdyby se alf ptal zkušených filatelistů ve svém okolí (kolik jich tak asi může být??), odpovědi by se nedočkal. Zde jsme za 2 dny rozlouskli polovinu problému...
Ale právě naopak, já jsem radil tazateli, aby se obrátil na někoho konkrétního mimo internet, kdo dostane dopis do ruky.
A pokud já něco potřebuji, ráno sednu do autobusu a za pár hodin mohu sedět u někoho, kdo danému oboru bude rozumět. Kolik hodin cesty zabere v rámci Čech, cesta do Prahy? Kolik hodin zabere v rámci Moravy cesta do Brna? Atd.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Evropa1 napsal/a:
...A pokud já něco potřebuji, ráno sednu do autobusu a za pár hodin mohu sedět u někoho, kdo danému oboru bude rozumět. Kolik hodin cesty zabere v rámci Čech, cesta do Prahy? Kolik hodin zabere v rámci Moravy cesta do Brna? Atd.
Tak to Vám závidím, já ráno obuju boty a vyrazím do práce🙂 Měsíčně tady pobudu tak 280hod. (dnes mám čas se tady vypisovat, protože řeším telefony a papíry, btw), víkendy mám volné tak 2 a ty raději věnuji rodině a domácnosti, než ježdění po republice s jednou obálkou, obzvláště když daný problém mohu vyřešit během několika minut přes net. Do prahy mi cesta zabere hodinu a půl, totéž zpět + čas na místě, to je celý den. Chtěl jsem tím i reagovat na Váš příspěvek v jiném vláknu, jen nebyl čas - ano, pokud samozřejmě je sběratel či burza "za rohem", je to nejlepší, být pražák, taky jsem nonstop v kontaktu s živými filatelisty. Ale tady na severu Čech nic není, Děčín Ústí lautr nic, burza v Liberci, dle referencí žádné terno. Jak jste psal - ano, je to samozřejmě otázka priority, když chce někdo něco dělat naplno, musí tomu obětovat čas. To beru, ale jsou tací, kteří si nemohou dovolit časem zbytečně plýtvat, neb jej prostě nemají - těm potom nezbývá, než postavit základnu svých filatelistických kontaktů a nákupů na internetu.
Samozřejmě nedostatek času chápu a proto berte mojí výše napsanou reakci za jistý návod. V tomto případě se jednalo o možná jednoduchou záležitost, ale zajisté se můžeme setkat s mnohem složitějšími věcmi, které na internetu nevyřešíme a bylo by velkou chybou si myslet, že internet vyřeší vše. Proto si zvykejme, že v důležitých otázkách se musíme spoléhat na osobní kontakty a těm (pokud nám záleží na co největší důvěryhodnosti) musíme čas věnovat.
Ano pražáci se mají, ale možná mě nebudete věřit, ale v hodně případech mají mimopražští sběratelé větší přehled o dění v Praze, než domorodci samotní. Pokud jedu do Prahy, na aukci, musím brzo ráno vstávat, věnovat své zálibě čas, peníze, i když vím, že nebudu úspěšný, ale věřím, že osobní kontakty jsou k nezaplacení. Pražský sběratel může vstávat v sedm hodin, urazit vzdálenost pár stanic metra, ale stejně se na to vykašle. Pak pro něj z pohodlnosti leží možnost dražby nebo získávání znalostí, pouze v možnosti internetu. Co si o této možnosti (jako absolutní) myslím, je zřejmé. Samozřejmě tuto možnost z principu neodsuzuji, pouze říkám, že je to jedna z doplňkových aktivit, kterou nemůžeme v některých případech používat.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Chlapi moc děkuju že jste se tomu pověnovali. Takže jestli to správně chápu je ta známka vystřižena z toho obrázku.
Přesně tak. Někdo ji vystřihnul, nalepil na obálku a poslal/ nechal orazítkovat/ vytiskl razítko. Zde už by bylo opravdu potřeba mít to v ruce, jak píše Evropa - kvůli charakteru papíru, tisku atd... může to být dobový fake, stejně jako novodobý
Za par hodin a je po rarite.Na vodorovnom zubkovani hore je vidno minimalne na troch zubkoch zvyšok modreho podkladu po nedokonalom ostrihani.
mamabc1234@gmail.com
Nevadí. Ja jsem rád že vím na čem jsem. Aspoň se tady bylo 2 dny čím bavit.😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.