Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Zdrávím.Mám prosbu.V pozůstalosti jsme našli velké množství starých pohlednic,cenin atd.Zatím se tím prokousáváme.jsme ve filatelii absolutní analfabeti,ale zřejmě sme našli s mužem nového koníčka,je nám jasné,že je to běh na dlouhou trat🙂Neradi by jsme se zbavovali něčeho,co má třeba hodnotu,jak se říká,rychlýma penězma,ale něco bychom rádi prodali..Snad se nám časem podaří se do toho dostat a ocenit si sami,ale zatím zkusime tuto cestu.proto sem dávám nějaké kousky,s prosbou,zda by někdo neporadil,jestli je něco hodnotné a jak postupovat.Zda zachovat třeba pohlednice i se známkami,nebo známky sundat a tak.Snad jsem to napsala srozumitelně.Předem dík za čas🙂 a radu.
Obrázky:
Já bych zareagoval pouze na ty pohlednice.V žádném případě známky nesundavat!Povede se znehodnotit většinou oboje-známku i pohled.
DĚKUJI ZA INFO🙂
Dobrý den. Má to nějakou cenu? Děkuji.
Obrázky:
Dobrý den,
likviduji pozůstalost a našel jsem opět nějaké známky, obálky, dopisy atd. Prosím o názor jestli to má nějakou cenu a jestli to vůbec někdo ještě sbírá konkrétně ty staré dopisy.
Obrázky:
Bezcenné to rozhodne nie je.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Jedná se o opravdu kvalitní výběr. Brzo zde zřejmě dostanete nabídky na výhodnou koupi, na ty bych být Vámi nereagoval a prodal známky přes nějaký prodejní server a po částech. Zběžným pohledem je tam poměrně hodně položek za 500 kč a i mnohem víc za jednu známku, aršík či dopis. Cena může příjemně překvapit.
napsal/a:
Děkuji za informaci. A ještě bych Vás požádal, jelikož nejsem zběhlý o jaké prodejní servery se jedná.
Jedná se o opravdu kvalitní výběr. Brzo zde zřejmě dostanete nabídky na výhodnou koupi, na ty bych být Vámi nereagoval a prodal známky přes nějaký prodejní server a po částech. Zběžným pohledem je tam poměrně hodně položek za 500 kč a i mnohem víc za jednu známku, aršík či dopis. Cena může příjemně překvapit.
Myslím, že aukro klidně postačí. Možná byste si mohl pořídit i nějaký katalog, třeba by Vás bavilo ty známky hledat, protože je tam dost lepších známek. A jestli jich máte ještě víc... Jen tak letmo, co se mi zdá zajímavé. Zajímavé jsou ty dopisy na prvním obrázku, pak DDR na druhém, u maďarských aršíků ty první dva a tři seřazené pod tím druhým menším červeným. Pak výběr všech známek v modrém zásobníku, začíná od začátku Belgií a končí dvěma z Maďarska pod ním, to jsou vše lepší známky, i když ty italské budou nejspíš padělky, ale nějakou cenu také mají. Pak od dvou lepších aršíků Polska dolů až po tři přepážkové listy Belgie včetně. Československo a Bosna jsou taky celkem zajímavé, to můžete prodat každý stát najednou. Největší cenu má asi aršík Francie, u těch dopisů na prvním listě jsou mé znalosti ohledně ceny dost omezené. Jo, záleží hodně na stavu známek.
Jo, zajímavý (aspoň pro mne 😃) jsou ty dvě obálky s maďarskýma přetiskama (i když je to zábava filatelisty) na obrázku pod maďarskýma aršíkama. Zajímavý by taky mohly být přetisky jak jsou ty dva šestibloky a čtyřblok. Obzvlášť ten čtyřblok pokud má "tu správnou průsvitku" a zoubkování.
Je tam těch přetisků víc? Közstarsaság a Tánács közstarsaság nemyslím (tam jedině 10 f ženci se světlým přetiskem).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.