JakubP

Uživatel
#841 - 12. 1. 2021, 02:17

@numismat
oproti těm co se mi podařilo dohledat je ten přetisk posunutý o pár milimetrů nahoru.
když se podívám třeba na https://www.linns.com/images/default-source/news/1936-brown-ribbon-overprinted-stamp.tmb-slide-1900.jpg?sfvrsn=816c13bc_0
tak ta perforace spodní strany známky prochází jakoby středem dubového listu a rok 1937 je vycentrovaný do těla koně.

Kdežto ta co mám já https://frunndor.rajce.idnes.cz/Znamky/1474237924
tak perforace prochází spodním okrajem listu a na koně je vycentrováno "MUNCHEN"

@kosican Hele, díky za radu, obzvlášť za to co jediné tu scháním - odborníka na německé známky kvůli tomu munich-riem. 😉
Jinak,vy píšete že " A pozor, z moskovského vydania nemáte aršíky, ale tlačové listy"
Ovšem, z moskevského vydání mám arch zeleného 50h s lepem, z čeho mám "tlačové listy" jestli se to tak jmenuje správně (díky) tak to je bratislavské vydání. 😉

kosican

Uživatel
#842 - 12. 1. 2021, 13:25

pre JakubP : aj to zelené, 50 hal čo máte z moskovského vydania je tlačový list. Pojem arch, ktorý ste použili nemá nič spoločné s aršíkom.

A k tomu Munich-Riem - ide o príležitostné razítko na aršíku, teda dôkaz o nepoštovnom použití. Nemecký katalóg Michel tento aršík vedie pod číslom 649, a aršík razítkovaný, ale poštovo použitý, oceňuje na hodnotu 130ME / Michel euro/. Jedno ME má hodnotu okolo 1/3 Eura, takže cena podľa katalógu je 43 Euro. Neviem, či existuje oficiálne hodnotenie príležitostných razítok na známkach z toho obdobia, ale v tom období bolo úplne bežné, že sa čisté známky a aj aršíky razítkovali pri nejakom výročí, alebo nejakej udalosti príležitostnými razítkami. Časť z nich mohla byť aj poštovne použitá, ale to by ten aršík, alebo známka museli byť nalepené na nejakej celistvosti / obálka, pohľadnica, časť balíka a podobne/. To, čo máte vy, je teda pôvodný kvalitný aršík v cene 80 až 190ME /podľa toho, či na zadnej strane je pôvodný, neporušený lep, ale je tam nálepka, stopa po nej, alebo ináč poškodený lep/, následne z môjho pohľadu zberateľa zničený nepoštovým razítkom. Iný názor môžu mať zberatelia príležitostných razítok, ale pochybujem, že by vám za ten aršík niekto, kto sa v tom vyzná, vyplatil katalógovú cenu, platnú pre poštové použitie toho aršíka.

kosican

Uživatel
#843 - 12. 1. 2021, 14:52

pre bližšie vysvetlenie to razítko Munich - Riem pochádza z dostihových pretekov o hnedú stužku Nemecka, a preteky sa konali na dostihovej dráhe Riem v Mníchove.

Standa999

Uživatel
#844 - 21. 2. 2021, 16:58

Dobrý den poradí mi někdo kolik to může stát a jestli to ma cenu nabídnout děkuji za radu

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

turtleoverhead

Uživatel
#845 - 21. 2. 2021, 17:18
Dobrý den poradí mi někdo kolik to může stát a jestli to ma cenu nabídnout děkuji za radu Obrázky: ...

Všechny poškozené vyhoď a uvidíš co ti zbyde 😉

Luciet30

Uživatel
#846 - 11. 3. 2021, 13:56

Dobry den, mohla bych poprosit o odborný názor? Koukala jsem na on-line katalog a z 99% bezcenné , ale vůbec tomu nerozumim tak kdyby byl někdo tak hodný a potvrdil, předem moc děkuji. Lucie

Obrázky:

numismat

Moderátor
#847 - 11. 3. 2021, 14:13

1% je tedy cenne - z 54 znamek je to 0,5 znamky. Polovina ktere znamky je ta cenna?

Luciet30

Uživatel
#848 - 11. 3. 2021, 14:42

Myslela jsem , ze možná ty první tři

scharley

Uživatel
#849 - 11. 3. 2021, 22:32

Pro Luciet30:
Pokud jsou ty první tři dvoupásky bezvadné (což takhle z fotky nedokážu říct), tak to má cenu kolem 50,- Kč. V opačném případě se cena blíží nule. Jestli se tomu dá říct "cenné", to netuším.

viking

Uživatel
#850 - 22. 3. 2021, 18:05

Ahoj,

filatelii se nevěnuji, mohl by mi někdo kouknout na uvedené?
Děkuji

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.