Zaregistrován
12. 6. 2012
1) Psal jsem "nechápali", nikoliv "neviděli" (číst podtext a mezi řádky je pěkná věc, ale dávat slovům zcela jiný význam je věc druhá)
2) Po celém Slovensku, pakliže Bratislava a Žilina je celé Slovensko. Prosím o doložení podobných akcí například z Košic nebo z Bardejova či Dunajskej Stredy.
3) My, Moravané, jsme nic takového nevyřvávali, to byla zaležitost Cajzlů. Takže pokud jsi něco takového dělal ... Nám to leda tak komplikuje život.
4) Po 1. lednu 1993 návštěva Slovenska nebyla zase až taková jako je dnes, stavěly se celnice a zátarasy (a to rozhodně nebylo zadarmo nebo v akci Z), přes pole to nešlo, protože se nesmělo, takže kecáš.
5) Návštěva Slovenska se prodražila:
a) dražší jízdné (zůstává trvale, kdo jezdí vlakem ví o čem je řeč)
b) ztráty vyvolané nutností měnit měnu (zmírněno v průběhu doby tím, že v Rakousích a na Slovensku platí stejná měna), normální člověk nemá na to, aby spekuloval s kursem.
6) Připomínky? Jsem na ně zvědav. 😉
Ano, a teď vážně - co dobrého nám vlastně přineslo rozbití Československa? Ale něco skutečně doložitelného, ne teoretickou hru s čísly. Pomíjím skutečnost, že "jedna mafiánská strana zůstala za hranicema", protože právě toto byl smysl celé akce. A pro Cigány (Rómy-Rumuny) to byl větší popud opustit Karpaty a posunout se dál na západ.
Zaregistrován
12. 6. 2012
A vůbec, jak to, že ve Zlatým slavíkovi zase zvítězila Lucie Bílá? 😞
Zaregistrován
17. 11. 2006
Pavle, jako typický vyhledávač problémů jsi zřejmě ve svém živlu. Jen jsi mě ještě neodpověděl na otázku, proč jste se Vy "odpůrci rozdělení Československa" do té Bratislavy - která je za humny - nevypravili a nesdělili jim z tribuny, že s nějakým rozdělením nesouhlasíte. Seděli jste doma na zadku a jen čuměli. A buď tak laskav a nedělej ze Slováků blbce. Oni moc dobře chápali, o co jde. Názory, ať si Slováci tedy táhnou, se vyskytovaly ve velké míře všude, v Čechách i na Moravě, po více než dvaceti letech si hrát na chytráka umí každý.
Zaregistrován
20. 7. 2010
Situaci velmi vyhrotila zejména "pomlčková válka" a dětinské trvání na pravopisných konsekvencích zejména z české strany (Pithart, Burešová aj.). Kdyby se bývalo vytvořil státní útvar Česko - Slovensko na podobné bázi jako bylo Rakousko - Uhersko, tak byl svatý klid... Mně osobně se právě název Česko - Slovensko velmi zamlouval, ale takových nás, bohužel, mezi Čechy ani Moravany moc nebylo... 😞
A propos, existují nějaké zajímavé filatelistické materiály z té doby, které by tehdejší situaci nějak reflektovali? Má někdo něco takového?
Zaregistrován
26. 7. 2007
smith nic nemaz, je to pekna diskusia 😉
v mojom okoli boli vsetci proti rozdeleniu , ziadne demonstracie sa tu nekonali , ani v najblizsich mestach...
no ale ked bolo uz rozdelenie iste , tak to ludia prijali a isli si na silvestra zakricat, nech zije slovensko.
uplne rozdelenie bola skoda. vzdy sa to dalo riesit lepsie ku prospechu oboch narodov...
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
24. 11. 2013
lidi, a vite kdo tu u Vas prihlasil zase? nebo zatim ne? 😉
Zaregistrován
6. 2. 2009
Snáď nie Dento..... 😞 😳
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
24. 11. 2013
Ahoj kamaradi! Prihlasil jsem se k Vam zase! Jsem Dento. a moc rad Vas vidim.
budeme se zase pratelit? nebo i do dneska mate na me stejnou urazku? 🙂
Zaregistrován
12. 6. 2012
blazek007
Se škodolibostí sobě vlastní se odkazuju na jano7B9, který ti pěkně poboural bábovičky a vžité mylné představy, patrně převzaté z pražských médií, které přesně odpovídají tvým představám o řvaní "Táhněte!".
A proč jsem se nikam já osobně nevypravil? Na některý akce nemám moc žaludek a kuráž. A kromě toho, v té době už byly místa na tribunách obsazené a mezi ty blbce bych se míchal jen nerad. Nésu ani vůdčí typ, spíš zalezlý knihomol. 😉
Bych nechal Československo (poněvadž Morava není žádná pomlčka ani Česko) a udělal zemské uspořádání. Tím by vznikly 4 země (Praha, Čechy, Morava + Slezsko a Slovensko, případně + Podkarpatská Rus, kdyby na to přišlo, myšlenka se tam vyskytla), ustoupit by museli všichni a nikdo by přitom nic neztratil a navíc by se tenisová raketa Václava Klause v Praze musela kapánek snažit nekrást, bo by to bylo mnohem víc vidět, neb by musel být redukován pragocentrismus (totální centralizace moci). Jenže soudruzi v Praze a v Bratislavě právě toto nechtěli, nehodilo se jim to do karet.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.