Nechci polemizovat, ale podle mě je razítko Kravsko o čtyři dny mladší, nikoliv starší, než to jihlavské 😉 .
Zas mě nachytal na švestkách 🙄
Aby jí to nezranilo, až otevře schránku...
Pánové, vím kde leží Kravsko (pěkný zámeček tam mají) i kde jsou Božice (ve své podstatě to je pokračování tratě z Jihlavy/Okříšek do Znojma, žádná zajížďka), teta tam mnoho let bydlela. Uvažoval jsem o omylu pošty, že to poslala kam neměla a to razítko je tak vlastně průchozí (už jsem sem jeden obdobný dopis dal, do Uh Brodu přes Uh Hradiště), ale nějak se mi nezdá, že by se daly poplést při čtení Božice a Kravsko a v PSČ 64 a 51 (tak, jak je to napsané), to by na té poště museli být buď opilí, nebo zamilovaní. Být to dopis přepravený balónem řeknu "místo přistání balónu", ale to u vlaku na kolejích dost dobře nejde, že by tam z ničehož nic přijel vlak, když jsou tam koleje maximálně na polní cestě. 😃 Takže je to pro mne dost nepochopitelné, podobnost těch dvou míst tam moc nevidím.
Pavel_III: Pročpak je to tak nepředstavitelné? Není třeba v tom hledat zádrhel. Dle mého názoru běžná chyba při třídění - buď obyčejný přehmat, nebo byla jedna zásilka přilepena ke druhé, čehož si poštovní úředník nevšiml. No a nebo fakt dělají pod vlivem, no 😃
Taky mi to tak příde. Mohlo dojít k přimotání dopisu v Žerůtkách odvezeno do Kravska ... nebo jestli tam není nějaká třídírna 🙂. Každopádně zajímavé ... škoda, že tam není datum doručení do Božic 🙂. Asi by údaj ničemu nepomohl, ale rozhodně by mě zajímal 🙂.
P.
Ještě mě napadá, že to mohli vyložit nechtěně v Olbramkostele, kde pošta není (ale je tam nádraží na zmiňované trase) a spádová pošta je právě Kravsko odkud to mohlo putovat na správnou adresu. Ale aby to leželo čtyři dny na poště?
Nějak si nevybavuji akci z tohoto roku, ale typl bych, že si to nějaký domorodec v Olbramu na nádru koupil (vlak tam měl určitě menší zastávku) a pak to v Kravsku poslali.
Ale teď mě ještě napadlo, že to mohli podat ve vlaku (Poštova Jihlava 50 tam pravděpodobně byla, už to tak dělali), v Olbramkostele (= pošta Kravsko) to vyložili a předali k další přepravě. To by to mohlo celé vysvětlit! Proto razítka Jihlava 50, Kravsko a dodání zásilky obloukem! To by mohlo být nejpravděpodobnější.
Ale zase ty čtyři dny...
Jo, Olbramkostel je dobrá stanice. Člověk vyleze z vlaku a široko daleko vůbec nikde nic, jen pole a v dáli les. Přesněji kousek lesa. Po dědině ani vidu, ani slechu. Božice jsou na tom sice, co se týče vzdálenosti nádraží od obce, sice podobně, ale tam je přece jen jakási civilizace vidět.
Nejlepší je z tohoto hlediska Kaproun. Uprostřed hustého lesa litinová cedule a cestička. Pak tam přidali "Památník vyloučení Járy Cimrmana z přepravy", ale do té doby si člověk neznalý myslel, že strojvedoucí šel zase na houby. 😉
No, netuším sice jak to kde vykládali po trati z vlaku, s tím, že se to tam připletlo omylem, ale vysvětlení by to být mohlo.
A jestli se nepletu, tak 20. srpna byla sobota. Takže v pondělí by to došlo do Kravska a buď s tím pošťačka celý den někde chodila, nebo, pokud to bylo k něčemu přichycené (nevypadá) a někdo to vrátil na poštu, že to není jejich. Kdo ví. Dneska jsem se potkal s pánem, kterému z Německa šel dopis 29 dní. Spočítal to na 15 km denně. škoda že už se rezignovalo na příchozí razítka, mnohdy by to bylo opravdu zajímavé a žádoucí.
Mám taky koresponďák (ten jsem posílal teda já), kde adresát připsal došlo ... myslím o 2 měsíce později že to je. Musel bych se podívat.
Já osobně na všechnu poštu co mi dojde píši zezadu tužkou datum doručení. Sice to né vždy je přesné protože to občas někde může ležet, ale je to fajn 🙂.
P.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.