Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

babygulka

Moderátor
#1601 - 10. 2. 2014, 19:57

smith sekcie z aukra su sem zakazane davat?

SakoMDKcz

Uživatel
#1602 - 10. 2. 2014, 22:40

😁

Pro:Otakar18

Myslím, že jste se rozhodl sbírat známky kterých je všude dost a jsou celkem dostupné finančně 😉

P.

smith

Moderátor
#1603 - 11. 2. 2014, 07:58
smith sekcie z aukra su sem zakazane davat?

Tak odkaz na "konkurenciu" nie je najlepší nápad. 😉

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Otakar18

Uživatel
#1604 - 11. 2. 2014, 13:53

Hezký den. Chtěl bych se zeptat, jestli hodně vadí když otrhám kolem známky papír. Kupuju celkem levný známky zhruba kolem 100kč z ČSR1 a příliš by mi to zabralo místa v albumu a navíc se mi to nelíbí když je pěkná série a třeba jedna známka má kolem sebe spoustu papíru. -))) Je mi naprosto jasný, že snižuju cenu známky, ale pokud ta známka stojí cca 15kč, tak se snad tak moc nestane ne? Nikdy nebudu velkej filatelista a tak i k tomu přistupuju a tak mě berte. Je jasný kdybych měl známku třeba za tři tisíce kč, že bych to neudělal. ;-)

Jaa-chym

Uživatel
#1605 - 11. 2. 2014, 14:23

Jsou to vaše známky, tak si s nimi můžeze dělat, co chcete, ale je to barbarství🙂 radši si ji tam nechte s okrajem a pak ji vyměníte, až si ji někde seženete bez okraje, jestli jsou to levné známky, tak nebude problém takovou sehnat. Krajové známky jsou dražší , pro někoho i hodnotnější, především potom s počítadly dole nebo deskovými značkami (u některých emisí ji zatím možná ani nezaregistrujete). Tedy - pokud mohu radit, okraje neotrhávat!

SakoMDKcz

Uživatel
#1606 - 11. 2. 2014, 14:30

Milý Otakare

Známky rozlišujeme na nepoužité (s čistým lepem **), nepoužité (na lepu je známka od filatelistické nálepky a nebo tam přímo je nalepena *) ražené (známka sejmuta z dopisu který prošel poštou) ražené s lepem (razítko z ochoty oražen celý arch nežli známky byly vůbec lepeny na dopis).

V tomto pořadí je i jejich hodnota (né vždy ale v 90% ano)

Pokud se jedná o nějaký skárt (výstřižky známek z dopisů pohledů) je asi nejlepší tyto známky nechat odmočit ve vlažné vodě a zbavit papíru a nečistot (pokud nesbíráte pěkná razítka).
Toto si myslím o známkách ČSR II.

U některých známek ČSR I je více konkrétních známek u sebe cennějších než samostatné známky, ale to se dá nalézt v katalogu a je to na dlouhé povídání 😉

P.

Otakar18

Uživatel
#1607 - 11. 2. 2014, 15:01

Děkuji 😉

Maxmilian

Uživatel
#1608 - 12. 2. 2014, 06:57

podivejme se na kanoura..a to jeste krade v zahranici propisky,nenazranec.....

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

zakoukanyhonza

Uživatel
#1609 - 12. 2. 2014, 07:39
podivejme se na kanoura..a to jeste krade v zahranici propisky,nenazranec..... Obrázky: ...

a tady pouští veteš do ulic ....vlastizrádce 👿

Maxmilian

Uživatel
#1610 - 12. 2. 2014, 11:01

M.Viehweg ho odhalil a ve svych knizkach dostatecne popsal......

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.