Tak mi dneska přišel první katalog který sem si obědnal, protektorát a sudety. ještě čekám na katalog čsr1 a 1945-92. To chtělo tenhle řád, aby člověk věděl co vyšlo všechno a co mu chybí třeba do kompletní série a jaký známky vyšly. To už se jinak sbírá. 😎
Po tom co jsem byl okouzlen známkami ČSR I přešla mě chuť sbírat ČSR II. Už jen proto, že ČSR II má přes 3000 známek 🙄
Poradil bych Vám stránky kde si můžete zakřížkovat které známky máte a které ne. Je tam i ČR. Ale nevím zda je vhodné sem dávat odkaz. Není problém zaslat do SZ ale nevídím Váš mail 🙂.
P.
Můj mail je Otakar18@seznam.cz. A děkuji předem. Můžu se zeptat jakym způsobem se vyhledávají známky k zakoupení? Nevim přesně co mám zadat do vyhledavače. Jako například bych chtěl známku Masaryk 1939 1k. Nejde to přesněji zadat, třeba nějaké katalogové číslo? A jen dodám že známky z počátků čsr2 se mi některé velmi líbí. 😉
Tak nějáke info jsem zaslal.
Ano Rok 1945 se mi ještě líbí, ale pak už moc okouzlen nejsem na pár vyjímek.
P.
Chci se zeptat, zakoupil jsem "přetiskovou" emisi z roku 1939. Jsou na ní Masaryk, Štefánik,Komenský a města. Ovšem nemají přes sebe razítko Bohmen und Mahren a Čechy a Morava. Vadí to příliš že jsou tyto známky bez tohoto přetisku? Navíc tam chybí Masaryk 1k. Mohu to doplnit stejně nepřetisknutou známkou jako jsou ty ostatní?
najprv boli vydane bez pretlace CSR, potom pouzite v Protektorate, Slovenskom state, Sudet atd...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Otakare Vy jste dar z nebes 😁 (bez urážky 😉 )
Asi takhle:
Ve své sbírce můžete mít co chcete o tom je sběratelství ALE.
Známky ČSR I přetištěné nápisem BuM - ČaM patří katalogově a sběratelsky do Protektorátu Čechy a Morava tedy jako předběžné protektorátní. Kdežto ty samé známky bez přetisku jsou řazeny do ČSR I.
Jinak řečeno vypadalo by to divně, ale jak píši je to na Vás 😉
P.
😃 Njn, každej začátek je..... a taky kam jinam se zeptat než sem. -)
V pořádku od toho to je 😉 Moje začátky byli stejné 😉 Tedy i teď se považuji za začátečníka i když tedy už nějaké zkušenosti mám 🙄 ale známky to je na celý život studium.
P.
Takže vlastně je to v pořádku, žádnej Masaryk 1k tam nechybí, ten byl až roce 1939, páč tohle co mám já, je z roku 1936 a né z roku 1939 jak jsem mylně uváděl. Takže to sedí. -)) Ano, známky jsou na celý život a to mě teda baví. 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.