Nevím zda máte katalog, ale na Masarykovi pof.352 (10) se přetisk BuM vyskytuje také 🙂.
Obrázky:
P.
Ano, mám katalog a taky chodim na jeden server kde je katalog. Takže v tom katalogu co mám je protektorát 1939-45. Tam jsou tyhle známky přesně co jste sem dal s přetiskem. Ale na tom serveru kam chodim, je ČSR1 do roku 1939 a tam je tento Masaryk1k vydanej téhož roku bez přetisku. A pak v tom samym katalogu v protektorátu, tam je pochopitelně taky rok 1939 - 45 a tam je tento Masaryk 1k už s přetiskem. Doufám že to řikám dobře. PS, samozřejmě že chci i tuto sérii s přetiskem z roku 1939 a nespokojim se jen s tou co mám z roku 1936 bez přetisku. -))
Vyčkejte Otakare ještě toho katalogu ČSR I a a pak se to zase kus pohne dál🙂
ad ČSR II - známek je sice hodně, ale celkově je ČSR II levná, když člověk pomine spaciality, tak se dá sehnat 1945-89 ve stavu ** kolem 10.000. U ČSR I je toto cena spousty jednotlivých položek...
co se týče nákupu známek - v katalogu jsou čísla, předpokládám, že máte pofis, nejrozšířenější katalog na ČSR a protektorát u nás, tedy když chcete koupit známku, nejlépe je se řídit podle katalogových čísel pofis. Záleží, kde chcete známky kupovat - levné není problém třeba na aukčních serverech, zadáte sběratelství - známky - ČSR I - "masaryk" a uvidíte, co vyskočí, nebo rovnou katalogocé číslo. Někdy je to o hledání. V internetových obchodech to je téměř vždy vyhledatelné podle pofis katalog. čísla.
Jj, vyčkám toho katalogu ještě. Už ted mě ale fascinuje 70 narozeniny Masaryk 1920, jsou to tři známky, Vy je určitě znáte, 150h, 500h a 1000h. Našel jsem jak zoubkované, tak bez zoubků. Moc se mi líbí hlavně ty zoubkované tedy. Věřte mi nebo ne, ale já dnes jedl poprvé až v pět hodin odpoledne, jsem tady do toho zabořenej až po nos. -))
-sice to známky nejsou ,ale nedá mi to ,se nepochlubit, letošní první ,oba kozlíci ,tak bude zas na nějakou tu známečku. 🙂
Obrázky:
krásní 😉
No vidíte, tedy kromě toho, že nejnižší nominál není 150, ale 125 hal, tak ještě jsou tam 2 barvy (kromě modré ultramarín), 2 typy, několik hezkých deskových vad a také jsou tyto známky s několika různými přetisky (něco podobného, jako vámi zmiňované BuM 1939). Spousta známek a možných kombinací🙂
Ano pardon, 125h. A jinak teda to je nádhera, že to má ještě tolik barevných variant. Uf, to je opravdu krásnej koníček. -)
Radost z barevných variant vás přejde, až se dostanete k Hradčanům 😉 že raje? 😁
Ty fotečky jsou hezké. Musím taky najít fotku, kde jsem krmila z lahve kozlátka. Narodilo se jich nám 2 krát po sobě 4! No a pak si Líza zlomila nohu. Veterinář řekl utratit, ale protože to byla zasloužilá matka, tak babička šla k doktorovi, vyptala dlahu a sádra se koupila v drogerce a naši Lízu vyléčila. No a mléčkem se krmilo těch 150 vietnamských prasátek, co bylo doma 😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.