Zaregistrován
10. 2. 2014
Prosím pěkně, kterápak známka, či série se z období ČSR1 a protektorátu se špatně shání? Já abych věděl co bych už ted měl případně začít hledat. 🙂 Nejde mi o nějaké vady, nebo nějaké abnormality.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Špatně se shání čtyřbloky s kupónem na přetiskové sérii Protektorátu a aršík Heydrich (i když někteří zdejší experti si mohou dovolit koupit jen 3 ročně) a v ČSR I by se toho našlo ... Záleží jen na tom co ještě není a co už je abnormalita. 😉
Zaregistrován
23. 8. 2012
Přetisky "Pošta československá 1919", vyšly až po Hradčanech. Já je nesbírám, prostě je vynechávám, po tom co jsem si ve Filatelii přečetl, co je to za šmejd.
Zaregistrován
10. 2. 2014
Ale koukám že ten Masaryk 70 narozeniny 1920 vyšel i jako 50h. A taky existujou i červený formy. 😎
Zaregistrován
29. 11. 2011
No vyšly .... jsou to zkusmé tisky a makulatury 🙂.
Ještě se zeptám zda-li sbíráte známky nové nebo ražené ? nebo co přijde pod ruku, ale pasuje do série ? 🙂
Díky
P.
Zaregistrován
10. 2. 2014
Sbírám pouze známky bez razítka. Tedy nové? Řiká se tomu tak? No a jestli má lep, nebo ne, to moc neřešim. Tak já zatim ještě nemám ani jednu známku, pouze nové prázdné album a vyhrané aukce a čekám na dodání známek. 😃 A jinak jsem tedy včera našel super online katalog ČSR1 protektorát a ČSR2 ale sem se to asi dát nesmí, tak jestli má někdo zájem rád pošlu emailem.
Zaregistrován
23. 10. 2010
Základní dělení je na známky "nepoužité se svěžím lepem" - v katalozích značeny jako **, potom nepoužité s nálepkou * (tam se počítají i se stopou po nálepce, s vadou lepu apod) a známky ražené (kolečko s tečkou). Výše již byla taky zmínka o známkách ražených z ochoty, které sice mají hezký lep, ale zároveň razítko - ty neprošly nikdy poštou.
Odkaz na katalog mi klidně pošli, já jej tedy nepotřebuji, ale chtěl bych se jen podívat, na který z online katalogů si narazil (mail v profilu)
a na závěr - prosil bych, jestli bychom mohli přesunout tuto diskuzi do sekce rady začátečníkům - úplné začátky, tam se to více hodí , určitě to najdeš, tady pak úplně zapadnou Lacewingsovy kozičky a to je škoda🙂
Zaregistrován
6. 2. 2009
Technicky nemožné.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
23. 10. 2010
Jasně, nemyslel jsem výše napsané přesunout, ale pokračovat v diskuzi na uvedeném místě🙂 špatně jsem se vyjádřil
Zaregistrován
13. 3. 2012
zakoukanej-,dík,
pavlínka-rovněž dík,sakra 150 kousků,to měli /máte/ malej vepřín a pár hektárků na pastvu 😃 ,ty kozlíci z fota jsou mini Holand,ale máme i anglonubijky a normál.Zvířat je u nás hodně,od brouků,pavouků,hadů,ještěrů,myší,papouchů,slepic,husej,kachen,králíků atd.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.