Zaregistrován
11. 3. 2018
Neorazitkované obálky občas přijdou, jak od nás, tak častěji z ciziny, tento týden např. z Itálie. Nepamatuji, že by ale někdy přišla neražená že Slovenska nebo Německa, jenže ty jejich strojová razítka.
Zaregistrován
26. 2. 2020
Dobrý den,
jako pošťák k tomu mohu říct:
- je to nepozornost. Zásilka podaná na přepážce nebo vhozena do schránky musí být opatřena poštovní známkou (příp. otiskem výplatního stroje nebo číselným - kódem v rámečku - podavatelé pod smlouvou)
- vaše zásilka unikla nepozorností při třídění a přepravě oražení denním razítkem
nebo orážecím strojem - vaše zásilka unikla pozornosti i poštovního doručovatele, který má za úkol zásilky prohlédnout před pochůzkou a takto neoražené známky znehodnotit např. škrtem pera
- známku si odlepte a znovu použijte, hlt za chybu musí pošta platit, tím, že znovu využijete neoraženou známku k dopravě nové zásilky 😉
- číselný kód a mraky oranžových čárek je otisk z třídící linky, podle které si pak stroj dál přečte, kam má zásilku třídit, na zásilkách většinou běžné
- obálku neschovávejte, nemá to žádnou hodnotu
Zaregistrován
26. 2. 2020
Ještě dodatek... ano ten strojový oranžový kód by tam byl i kdyby tam nebyla známka. Čtečka po vhození zásilky do třídícího bubnu, čte pak při zpracovávání PSČ a adresu. Umístění (druh, hodnotu) známky nezabírá ...
Zaregistrován
22. 5. 2021
Děkuji za vyčerpávající informace a vysvětlení postupu. To hodně vysvětluje. Známku nebudu odlepovat a používat ale nechám si jí. nevím proč.Prostě jen tak 😳 Zkrátka mi to přijde zajímavé.
Zaregistrován
22. 5. 2021
Tak to je ale hloupý stroj, když není schopen kontrolovat sám, zda je zásilka označená známkou (alespoň nějakou) a zásilku bez známky vyplivnout pro další řešení pomocí lidského faktoru. Holt lidí je třeba a dokud nebude vše perfektně vymyšleno.... Vlastně je to stejné jako s dálniční známkou. Dnes kamery také snímají RZ vozidla a porovnávají s databází. Označení vozidla O7 (ZTP) tak není stejně jako v tomto případě bráno v potaz a systém vyhodnotí vozidlo jako bez zaplaceného poplatku. Tohle také není domyšleno. A tak to kontroluje Policie a každé vozidlo které neprojde lustrací v databázi musí zastavit a projednat přestupek. Pokud by kontrolovala podle zadní RZ tak O7 je standardně umístěno vpředu. Ale to jsem odbočil.
Zaregistrován
11. 3. 2018
Ještě k danému tématu, právě dnes se mi dostala do rukou neorazitkovaná obálka výrazně ručně znehodnocená. Dole ty strojové kódy.
Obrázky:
Zaregistrován
9. 2. 2008
Opožděně ale přece- promoce na Škoda Auto Vysoká škola. Tatínek a maminka a já s tatínkem u učitele národů.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2009
Gratulujem
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Příští fotky budou z výstavy (z předávání cen) nebo svatební?
Já abych věděl na co se mám těšit. 😉
Zaregistrován
12. 10. 2010
Tatínek vypadá, že tam tomu šéfuje... Gratulace :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.