Moderátoři: smith
Šenfi> Spis bude lepsi napsat serie, ktere se nabizi nez abych vypisoval ty co jeste nemam:-) Jinak bez perforace, solidni stav, nemusi to byt UNC
brouck > Momentálně v přebytcích nemám žádné, ale často se mi dostanou do ruky - spíše se zeptám - sbíráš to přes všechny série (tzn. A-Z + Aa-Zh), nebo od každého písmene jednu nebo jen Haasovky/TB NBČS nebo snad série Chx/CHx ?
acme2000> jojo, sbiram to pres vsechny serie. Paradoxem je (aspon se mi to zda), ze i kdyz bylo techto bankovek (serii) vydano obrovske mnozstvi, v nabidkach (aukcich) se objevuji stale ty same serie (opakuje se v podstate dokola cca 30-40 serii), hlavne ty novejsi - Xh, Xg popr. Xf.
Ano, rovněž to sleduji, a dávám Vám za pravdu. Přičítám to tomu, že série -f, -g, -h se tiskly jako poslední, tzn. zůstala zásoba těch, které nebyly dány do oběhu (-> s perforací nebo bez se pustily mezi sběratele) a rovněž i tyto poslední se uchovaly mezi nesběrateli (dtto 10/27 série N), kdy se nahrazovaly bankovky těžce prošlé oběhem bankovkami novými.
přesně tak, nějaký čas jsem je chtěl taky shromaždovat, ale dostat se k serii Xa Xb i v horšim stavu celkem problem, a ani Xc Xd jsem v lepších stavech moc neviděl
když už jsme u toho, nemáte náhodou sérii začínající na W- eventuálně série Cha, Chb, Chc, Chh, nebo jednopísmenné (či v sérii -a) CH, L, P, S, V a nebo sérii mezi písmeny Cb - Lb (včetně)?
acme2000> bohužel, z toho co píšete nemám žádnou sérii
Chtěl jsem se zeptat na možnost nabídky z Vaší sterany/sběratelů/ těchto bankovek.
Jako první bych rád odkoupil 5 pengo 1938,vím , že je to špek,ale co kdyby náhodou.
A jako druhý dotaz bych měl na možnost odkoupení novodobých Slovenských bankovek,u kterých jsrm očekával explosi nabídky po zavedení Eura a dopadlo to přesně naopak.Mám tam taky rodinu a ta směnila všechno do poslední koruny,prostě kurs je kurs.
Ale k věci. Chybí mi tyto poslední kusy. 50 Sk 1999 s. A, 200 Sk 2006 s. A 500Sk 2006 s. A a 20 Sk 2006 s.A
Kdyby někdo měl ve stavu UNC bydu velmi rád,při nejhorším mohoun být i horší.Za případné nabídky děkuji.
S tou 20 SK r.2006 séria A viem pomôcť. Ostatné mailom.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.