Moderátoři: smith
Nejak te nechapu..... 3 roky stara katalogova cena je 120kc a tobe se zda byt moc 150kc? Hmm s takovou toho moc nenakoupis....
trava napsal/a:
No paráda, mockrát dík. Pouvažuj nad cenou, jak dorazí 1/2 bon, provedeme částečný zápočet, zbytek doplatím a odešlu.
Až dorazí k Tobě, tak si to písneme přes maila, co a jak.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
mike, dělej, jak myslíš, ale měj na paměti, že se třeba může stát toto: Inzerovaná bude UNC za 100, tak koupíš. Přijde a zjistíš, že je aUNC, má ohyb nebo něco podobného. Předpokládejme, že chceš UNC nebo nic. Co teď?
1) Budeš se s prodejcem hádat (ten nebude moc vstřícný, protože jde "jenom" o pár korun), takže asi nic neuhádáš. I kdyby ano, náklady na poštovné zpět také nějaké budou - a možná větší než ten rozdíl 150-100 Kč.
2) Hádat se nebudeš, překousneš to. Ale nebudeš mít, co jsi chtěl, takže spokojený nebudeš.
Samozřejmě může být inzerovaná UNC za 100 a přijde UNC - pak je všechno v pořádku. 100 Kč má pochopitelně pro každého z nás relativně jinou hodnotu (jsou jistě sběratelé, kteří netuší, že stokoruna má nějaké díly), ale má pořád stejnou hodnotu ve vztahu ke zboží, které za ni lze koupit - např. X piv, X krabiček cigaret, X rohlíků, X litrů mléka atd. atd. Nevím jak ostatní, ale já jsem v začátcích na některé bankovky našetřil prostě tak, že jsem byl pár dní bez večeře. Tělu to prospělo a z bankovky mám radost dodnes.
Kdybych měl šetřit na např. 50Kčs/1964 s.K tím, že nevečeřím, tak na ni šetřím minimálně roky dva! 😉 Jako kuřák, jsem snížil spotřebu cigaret a jestli přestanu úplně, tak se těšte! 😆
rohlik+gothaj = 7Kc za jednu veceri.
50Kcs 1964 serie K UNC = 30000 Kc
tedy 4286 veceri = skoro 12 let 😃
nebo:
La Degustation Bohême Bourgeoise = 2000,- za jednu veceri
tedy 15 veceri = 15 dni 😃
Co si vyberete??? 😋
Vyberu si sponzora, co mi zaplatí těch 15 večeří na které potom nepůjdu, ale kde ho najít... 👿
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
jirka72 napsal/a:
rohlik+gothaj = 7Kc za jednu veceri.
tedy 4286 veceri = skoro 12 let 😃
nebo:
La Degustation Bohême Bourgeoise = 2000,- za jednu veceri
tedy 15 veceri = 15 dni 😃
Co si vyberete??? 😋
Jirko, ty vybíráš extrémy, od oka 40kč večeře, tj 1200kč za měsíc a za 24měsíců 29tisíc a je MOJE! 😁
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.