Moderátoři: smith
Zaregistrován
24. 2. 2009
Ono diskuse Euro za kolik je pěkná věc, ale to je jen jeden z ukazatelů schopnosti ekonomiky. Já můžu mít Euro za 10 Kč , ale když dám 0,9 Euro státu zpátky na daních a podobně, tak mi je kurz prd platný. Ceny zboží, bydlení, nemovitostí, výše daní a sociálního pojištění udává výši nákladu života každého z nás. Hádky o zavedení
Eura na to nemají žádný vliv. Jen dovozci a vývozci mají jednoduchší práci, jinak je vše jen na nás.
Zaregistrován
2. 11. 2008
Pro obyčejného člověka intervence ČNB byla podpásovka, všechno se mu zdraží a to je opět prvopočátek, aby ekonomika šla opět do recese. Např. benzín je už skoro o 3kč dražší, než před intervencí, tím se zvyšují náklady, nebude to dlouho trvat a bude se opět propouštět, místo přijímání nový pracovníků. Co mám já obyč. člověk s deflací, když se mi zvýšila inflace(ceny)? Ty pohádky, co vede pan guvernér, jsou pro kočku, realita platí a ta je bohužel smutná a lepší nebude, to snad pochopil i on.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
27. 12. 2010
No, z pohledu zlata žádného rozdílu nevidím. Takže mistr Singer vyhodil do vzduchu 150GKč.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
10. 3. 2009
ECB, FED, BOJ, BOE, vyhodili do vzduchu toľko peňazí, že ma prekvapuje, že systém ešte stále funguje 😁
Processed coin catalogs 4.068 Auctions / 33.800 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
1. 7. 2008
Souhlasím se Šenfim - čím by nový grafický design našich bankovek zvýšil bezpečnost? Rozmístění prvků na bankovce (bílý pruh, figurální kresba ....) je OK, lze prvky přidávat (tlustý kovový proužek, žluté kroužky, proměnlivé kovové obrazce, inverzní vodoznaky ....). Dalším krokem by bylo jít do plastu obdobně jako teď ve Velké Británii.
Nebo jaký by byl důvod nové emise? Ani na rozšíření území to nevypadá (a Morava nebo Slezko se asi odpojovat taky nebude) - myslím, že v tomto případě bylo spíš přání otcem myšlenky 😉
Zaregistrován
14. 9. 2008
Mam dojem, ze nas cekaji 2 mozne varianty po ukonceni Kulhanokovy emise:
- zavedeni EURA
nebo - polymerovy zazrak 😞
Zaregistrován
6. 11. 2008
reálně asi lze v blízké budoucnosti čekat ještě širší ochranné proužky a hologramy na současné emisi, plast asi zatím v dohledné době není zatím tak moc pravděpodobný
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
30. 3. 2008
nevím jak kvalitní tisk je z 3D tiskáren - sám s tím nemám zkušenost, ale myslím nebo spíš doufám, že by to časem mohlo i znamenat návrat k papíru. Krom samotného materiálu mi polymer co do ochrany, nepřijde nic moc.
Zaregistrován
30. 3. 2008
také bych přidal jednu poptávku... koupím Sběratelské zprávy č. 1 - 30. Pouze komplet.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.