Moderátoři: smith

mike-p74

Uživatel
#861 - 23. 3. 2014, 17:43

Zdravim ve spolek
chci se zeptat nemate nekdo na prodej listy do alba , nemusi byt nove .
Listy importa anebo muzou byt i jine , ale musi byt velikostne na vysku 320mm a sirka 240 mm(vkladam je do sanonu)vnejsi rozmer . Nejlepe 3kapsove,ale mohou byt i 4kapsove,
Predem Dekuji za nabidky

acme2000

Moderátor
#862 - 26. 3. 2014, 20:12

Poptávka - bankovky - Evropa po 1945 - aktualizuji svou poptávku (něco se mi podařilo už sehnat i díky místním sběratelům, kterým tímto děkuji :-) ):

• Faerské ostrovy
  • Lotyšsko (po 1993)
  • Lucembursko
  • Kypr
  • Malta
  • Man

Díky za případné nabídky buď sem, nebo na mail y160z@seznam.cz

MMER3

Uživatel
#863 - 30. 3. 2014, 00:37
MMER3 napsal/a: ..., ale tato to není. ... ...

Vzpomněl jsem si dnes na naší starší debatu. Pořád máte zájem o jugoslávské miliony z r. 1993 (s chlapcem) ve stavu UNC "trochu pod katalog" /tj. 20 USD/?

Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

Dracek

Uživatel
#864 - 30. 3. 2014, 13:33

vzhledem ke stáří kopírované informace a k tomu, že se nyní dají sehnat již nejméně půl roku běžně pod 10 USD, tak asi dost těžko...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

MMER3

Uživatel
#865 - 30. 3. 2014, 14:58
vzhledem ke stáří kopírované informace a k tomu, že se nyní dají sehnat již nejméně půl roku běžně pod 10 USD, tak asi dost těžko...

Škoda ;-) Mimochodem - nemáte tušení, proč jejich cena za posledního půl roku tak rapidně klesla? Žádné objektivní důvody mne moc nenapadají a sám jsem toto zaznamenal až když mi teď u jiného obchodu přišla tahle nabídka. Jugoslávské dináry jsem loni v létě úspěšně ukončil (chybí mi už jen ty se značně odlišným vzorem z let 1989 - 1990, tam mám jen 500 000 /UNC/), chybí mi už jen pár kousků v UNC, v alespoň nějakém stavu mám ale už vše (a většinu v UNC), zrovna tenhle milion mám ve stavu AU (to doslova, je to UNC s neidentifikovatelnou žlutou skvrnkou na portrétu), takže jsem je odsunul dost na druhou kolej a věnuji se teď (nadto z časových důvodů docela omezeně) úplně jiným státům, takže mi tohle trochu uniklo, ale budu rád za informaci či náhled na to, co k tomu vedlo.

Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

Dracek

Uživatel
#866 - 30. 3. 2014, 15:54

zcela jednoduše ze stejného důvodu jako klesla cena u 100din/1934...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

MMER3

Uživatel
#867 - 30. 3. 2014, 15:57
zcela jednoduše ze stejného důvodu jako klesla cena u 100din/1934...

A ta klesla proč? Tohle období (tedy bankovky) nedělám (u Jugoslávie) vůbec...

acme2000

Moderátor
#868 - 30. 3. 2014, 19:31

já se setkal s extrémním výkyvem cen u 200 a 500 Mark z DDR (nevydané z 1985) ... v jednom katalogu byly tuším jako LP případně 500€... následně se objevily na sběratelském trhu v takovém množství, že cena začala klesat a ustálila se na nějakých 200 - 300 Kč ... katalog při novém vydání reagoval rovněž.

Předpokládám, že u 100 Din/34 a těch inflačních Jugo to bylo dost podobné, tj. je to o výskytu daných stavů u konkrétních nominálů

MMER3

Uživatel
#869 - 30. 3. 2014, 21:13
já se setkal s extrémním výkyvem cen u 200 a 500 Mark z DDR (nevydané z 1985) ... v jednom katalogu byly tuším jako LP případně 500€... následně se objevily na sběratelském trhu v takovém množství, že cena začala klesat a ustálila se na nějakých 200 - 300 Kč ... katalog při novém vydání reagoval rovněž. Předpokládám, že u 100 Din/34 a těch inflačních Jugo to bylo dost podobné, tj. je to o výskytu daných stavů u konkrétních nominálů

Tomu rozumím - je to v podstatě obecná poučka, mne spíše zajímalo, co vedlo k tak náhlé změně zrovna u těchto bankovek (a podobně před časem třeba česká 500,- Kč 1995 UNC), jako náhoda by mi to přišlo docela zvláštní. Relativně se naopak vyšvihla (Zimbabwe nesbírám, jen jsem o tom četl) třeba zimbabwská stotrilionovka, tam ale ten důvod je docela zřejmý (dlouhodobě velký zájem laiků /podpořený zájmem sběratelů/ o nejvyšší nominál historie a po šesti letech se tenčící zásoby obchodníků). Mimochodem - jakou cenu tedy teď považujete za adekvátní pro 500 DDM 1985 UNC? A pro 200? K tomu ještě jednu poznámku (když už jsme v "Poptávce bankovek") - dvoustovku bych rád koupil. A nemusí být UNC.

acme2000

Moderátor
#870 - 30. 3. 2014, 21:35

momentálně 200 a 500 M nesleduji, ale viděl bych to tak kolem 200 - 300 Kč / ks ... série ZA by mohla být trochu výš; katalog (předposlední Rosenberg) má ceny - 200 M série AA, AB, AC, AD, AE - 15€; ZA - 20€ (pro 500 M platí to samé, jen rozpětí sérií je AA - AH).

Dražší jsou u tohoto nominálu stále jen anuláty, zkušební tisky apod.

Jinak sehnat nějakou ne UNC by muselo dát docela práci (leda od někoho, kdo si to omylem ohnul) ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.