Moderátoři: smith
Vím, že nejsou zadarmo ;-)
Proto je poptávám a čekám na nabídky. Na eBay počítám, že si tam jednak musí zahrnout nemalé poplatky a jednak musí vydělávat. Tady počítám s reálnými cenami.
Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.
jako kupující platíte pouze cenu za kterou se prodá , poplatky hradí prodejce
ta 5000 lirasi 1981 , se vidí málo a na aukru vůbec . a ta 5000 lirasi 1970 je na aukru za 35 korun plus poštovné , což si myslím není vysoká cena, pokud vám nejde ještě o Picka určitého
Jde, říkám, že vydání 1990 (to je na Aukru jediné) nechci.
Vaše teorie je postavena na špatném předpokladu (správná je pouze technicky) - jako kupující platím sice danou cenu, ovšem prodávající (každý to tak dělá) musí započítat nemalé poplatky a svůj zisk. Tyhle bankovky žádná nezačíná "od korunky" (/"od dolaru"), takže volná tvorba ceny nepřipadá v úvahu. Každopádně jsem sem nepřišel rozvíjet diskuze, ale poptat bankovky ;-) Máte někdo přebytečnou tureckou 5000 Liru kromě vyd. 1990?
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.
k vaší odpovědi asi no coment
vy chcete nakoupit , tak proč řešíte něčí poplatky ?! buď se ůčstníte aukce s přihozy anebo kup teď
prodávám na ebayi několik let a jediné co si prodejce učtuje , tak je cena za bankovku plus poštovné a druhá věc je co si učtuje ebay a paypal ., ale to jako kupujícího vás přeci nemusí zajímat , ne????
a za druhý na ebayi začína plno bankovek od 0.01 dollaru (cca 0,24 korun) stačí se dívat
nemám tuto tureckou liru
Spíše od dolaru, s 0,01 by prodělávali, ale zůstaňme jednoduše u toho, že tyhle bankovky na 0,01 ani 1 nezačínají. A prodejci si zaúčtují rovnou poplatky do ceny.
To neřeším, ale logicky očekávám, že kdyby někdo z vás tu bankovku měl, mohl by jí přinejmenším o tyto poplatky nabídnout levněji, neboť pořád bude mít tutéž částku. A to řada prodejců i dělá. Mají-li svoje vlastní e-shopy, tak nabízejí svoje zboží nejméně o ty poplatky (často, ne vždy) levněji. Už mě konečně chápete??? Nebo si budete pořád hrát na svoje "účtuje se cena a poštovné" - ale o tom to není.
s vámi je těžké se na něčem shodnout , je logický , že vám nikdo neprodá bankovku tak aby prodělal , proto vy musíte hledat a hledat aby jste našel tu z vašeho pohledu tu nejlevnější
zeptám se jinak , kolik jste ochoten zaplatit za tyto bankovky (stav,pick a rok)? abych měl představu a zájem o to je hledat v mých bankovkách
Není. Jen je třeba číst a chápat logiku toho, proč to píši a ne hned kritizovat, ještě k tomu špatně (a patrně bez přečtení si toho, že žádná z těchto bankovek teď na 0,01 USD nebo 1 USD nezačíná). Kolik jsem ochoten dát? Hledám KM 196A a 197. Vycházím z katalogových cen. U běžnější KM197 bych si představoval mírně nižší cenu, ale nebazíroval bych na tom, kdybychom se na tom měli zaseknout a dostal bych pokud možno obě.
Budu rád za případnou nabídku, v Turecku už mi pak nic nechybí (tedy myslím ještě jedna běžná podpisová varianta za pár korun, ale tu dokoupím záhy, nezaměřoval jsem se na ně cíleně, nejdříve mi šlo o typy a ostatní varianty "přišly samy").
pick 196A a 197 už vím a jaký stav ti stačí a kolik jsi za něj ochoten dát ?
(podpisy a serie nejsou pro tebe prioritou ?)
Říkám, vycházím z katalogu. Pokud ho nemáte, tak to zkopíruji sem. Moje filozofie - 1. lepší něco než nic, 2. čím lepší tím lepší ;-) Tj. akceptuji cokoliv, co není úplný salát (typicky VG a lepší), ale bude-li v nabídce lepší bankovka, budu raději, případně nabídněte obě (pokud jich máte skladem tolik) a vyberu si podle ceny. U všech bankovek je až na výjimky cílový stav UNC (když mám AU, většinou už lepší nesháním). Série neřeším, pro podpisy (to se týká jen 197, pokud se nemýlím) platí moje filozofie - nemám ani jednu, takže budou-li oba, super, prioritou je teď typ, pak podpisy. Budou-li oba, ještě lepší. Podpisy řeším samostatně (takže pro každý podpis platí "moje filozofie"). Je to jednoduché a asi u všech (až na dogmatické UNCfily /kteří nic než UNC nikdy nekoupí/) obvykle stejné.
promiňte , ale ja se při určování ceny nedívám na cenu v katalogu , protože podstatná je pro mně cena prodejní , katalogová cena je pouze orientační
(proč bych prodával bankovku , která je v katalogu za 500 korun , když cena prodejní je 1500 korun), to se asi neshodnem , promiňte ale to nemá smysl ani něco nabízet , pouze vám dát odkaz (aukro,delcampe atd..)NIKDO vám nedá cenu katalogovou , všichni chcou vydělat , dneska si za dobrej skutek nic nekoupím
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.